Savaş Rehberi
Bu rehberle birlikte, Imperator oyununda daha iyi muharebeler çıkartıp, kazanmanıza yardımcı olacağız. Bunun için beş aşama takip edeceğiz, bunlar;
1- İyi bir ordu kurmak.
2- Sadık bir general atamak.
3- Muharebe alanlarının seçimi.
4- Nerelere kale kurulmalı?
5- Taktik değişimi.
1- İyi bir ordu kurmak: Ülkenizin avantajlarını bilerek hareket etmeniz bu aşamada çok önemli. Örneğin, demir üretemiyor ve alamıyorsanız hafif piyade basmak durumunda kalacaksınız veya ülkenizde at üretilmiyorsa atlı birim yetiştiremezsiniz, bunun için ya bu ürünlere sahip toprakları işgal edeceksiniz ya da ithal edeceksiniz. Şu linkten hangi ürünün hangi birimi üretmenizi sağlayacağını bulabilirsiniz: Ticaret Ürünleri Rehberi
Ülkenizin avantajlarını bilerek genel olarak oyun başında 6 piyade (demir ihtiyacınızı karşılayabiliyorsanız ağır piyade yoksa hafif piyade sayısını istediğiniz gibi arttırabilirsiniz), 4 okçu ideal olacaktır. Atlara erişim sağladıktan sonra kanatlarınız için 2 süvari üretebilirsiniz.
2- Sadık bir general atamak: Oyunda bildiğiniz üzere "sadakat" mekaniği bulunmakta ve eğer siz, ordunuza, sadık olmayan bir general atarsanız, bir süre sonra verdiğiniz emirleri dinlemeyecek ve iç savaş çıkartmaya çalışacaktır. Sadakatten sonra ikinci bakmanız gereken bu karakterin özellikleridir. Örneğin, ordunuza disiplin verecek ve askeri yönü gelişmiş olan karakterler daha iyi bir tercih olacaktır.
3- Muharebe alanlarının seçimi: Oyunda sekiz farklı coğrafi alan bulunmakta. Bunlardan dördü, saldıran tarafa negatif etkiler vermekte. Bunlar;
(Orman - Saldıran taraf için -1)
(Tepe - Saldıran taraf için -1)
(Bataklık - Saldıran taraf için -1)
(Dağ - Saldıran taraf için -2)
Yukarıda görsellerde ifade ettiğimiz bölgelere saldırmanız sizin için büyük kayıplara sebep olabilir. Bu bölgelerde savunma yapmak ise çok büyük avantaj sağlayacaktır. Ayrıca bir şehirden diğerine hareket ederken nehir geçip geçmediğinize dikkat edin çünkü nehir bölgesinden geçerek savaşa katılırsanız -1 yersiniz.
Saldırırken nehirden geçme durumuna ve bölgenin coğrafi yapısına mutlaka bakmanız gerektiğini ve savunma yaparken de bu bölgeleri kullanmanızın ne kadar önemli olduğunu artık biliyorsunuz.
4- Nerelerde kale kurulmalı?: Ormanlık, tepelik, bataklık ve dağ yerleşim birimlerinde kale kurmanız ovalara kale kurmaktan daha isabetli olacaktır çünkü, düşmanlar kalenizi kuşatsa bile bir muharebe esnasında savunan tarafta olursunuz ve bu size avantaj sağlar.
5- Taktik değişimi: Ordunuza en uygun savaş taktiğini seçebilirsiniz ama unutmayın, düşmanlarınız savaş sırasında bunu fark ederek, anti-taktik seçebilir! Buna dikkat ederek her muharebeden sonra savaş taktiğinizi değiştirin.
(İki ordu da taktik anlamda birbirine eşit.)