22-08-2019, 14:40
(22-08-2019, 14:00)Alduin : Şuanda türkiye türkleri farsi, hint, ermeni ve anadolu yerli halk karışımı. Etken olarakta türkler var fakat bu türk olduğumuzu göstermez. Doğrusu bu.
Kendi halkını sevmek, ne mutlu türküm diyebilmek ve kendini türk olarak tanımlamakla bir derdim yok. Şuan türkiyenin içinde bulunduğu durum portekizin kolonileştirdiği brezilya ile aynı durum.
Medyumculuk yapanlar bence yada neyse.
Kısaca orta asyadan göçme olayı masal türkler için. Ve halen bu masala kaynak gösterip emin olup inananlar var. Benim bu konuda fikrim böyle.
Keşke anlamsız fikirlerinle bilgi kirliliği yapmasan. Nasıl bir fantazya içerisindesin bilemiyorum ama bir tane doğru bilgi yok verdiğin. Kıtalararası göç ve insan ticaretiyle günümüz nüfusunun %90'ına kavuşmuş ülkelerle eski kıtadaki ülkeleri karşılaştırıyorsun.
Anadoludaki Hristiyanlar ya kendi içlerine dönmüşler ya da göç etmişler. Türkler de zamanla belli başlı bölgelerde çoğunluk olmuş. Rum/Ermeni - Türk aşkı diye de bir şey yok kimse birbiriyle evlendirmiyor. Zaten büyük kasaba/şehirde yaşamıyorlarsa birbirlerinin de yüzlerini görmüyorlar. Hepsinin köyü kasabası ayrı. Çok azı (Müslüman Gürcülerle Türkler) aynı köy kasabalarda beraber yaşıyorlar. Anadoludaki Rumlar da mübadele ile gidiyorlar. Ermenilerin büyük çoğunluğu da göç ediyor ya da asimile oluyorlar.
İran coğrafyasında bile Türk, Fars birbiriyle az karışırken Anadolunun Farsi yuvası oldugunu söylemen garip. Divan edebiyatı kafanı karıştırmış olmasın?
Hindin adı sanı bilinmezken Türklere Hintli demen zaten komikken, Anadolu Yerlisi ne yahu :D