24-08-2019, 00:23
(24-08-2019, 00:18)altnkurt : Öncelikle foruma hoşgeldin.hoşbulduk teşekkür ederim.
Resmi inanç dediğin şey din savaşlarının sonunda barış anlaşmasında dini üstünlük seçeneğini düşmanlarına kabul ettirdiğinde olan bir şey. Din savaşlarına kadar imparatorluğun resmi dini olmuyor. Din savaşlarını kazanırsan diplomatik yolla din değiştirme seçeneği aktif olur. Öncesinde din değiştirtmek için saldırıp barış anlaşmasında dini zorla gibi bişey var onu kabul ettirmen gerekiyor. Savaş sebebini de sen bulacaksın.
Reform merkezlerini ilk çıktığında yakalayıp o ülkeye saldırıp o toprağı aldıktan sonra dinini değiştirdiğinde tamamen kaybolur. Reform merkezi olan ülkeye dini zorla dediğinde reform merkezi kayboluyor mu emin değilim.
cevabın için de ayrıca teşekkür ederim.peki bu din savaşları nasıl başlayacak çünkü daha önceki avusturya oyunumda da 1600 ün sonlarına kadar oynadım ama bu rehberlerde bahsedilen lig savaşları başlamadı bir de protestan olan prensliklerle aramda bir sürü ülke var savaş sebebi oluşturamıyorum.yoksa saldırıp katolik yapıcam ama durduk yere de saldırıncada agresif genisleme yiyorum bi türlü şu çıkmazdan çıkamadım :D