27-08-2019, 13:44
(Son Düzenleme: 27-08-2019, 13:54, Düzenleyen: MustafaPasha.)
Bölüm 2 Kostantiniye Fethi
Mehmed odasına çağırdı gittim,kapı açıldı selamün aleyküm sultanım
Mehmed:Aleyküm selam şeyhim,Allah ü teala sayesinde sultan oldum,senin bana çok yardımın oldu.
Sultanım,küçükkende şimdiki gibi atak ve akıllıydınız siz ecdadınızın yapamadıklarını yaptınız,
Binalar,Ordu gelişimi,Donanma gelişimi sizin aklınız sayesinde oldu.Bilirim kostantiniye'yi feth etmek istersiniz
Mehmed:Şeyhim Peygamber(SAV) Hadisine nail olacağım,Zağanos Paşa Donanmayı ben bizzat ordunun başında olacağım.
Yoksa askerlerimin ve hanedanımın önünde kıcımı boşunamı kuşandım.
Allah ü teala bize zafer nasip edecek.Aslan ve mucahit neferlerimle tepelerine bineceğim.
Mehmet ordusuyla istanbula teşrif etmişti
Osmanlı Lahımcıları lahımlar kazıyor kuleleri bombalıyor
Osmanlı topçuları duvarları dövüyordu
Mehmed nihanetinde umumi taaruz emri verdi,bizans ve osmanlı çok kayıp veri geri çekidli
Mehmed divan u meclisi topladı:paşalar na edelim hal ve ahval kötü geri çekilelim
Paşalar:Geri çekilmeyelim son bi umumi taaruz yapalım
Mehmed istemeyerekte kabul etti
Mehmedin odasına girdim,
Mehmed üzgün bir şekilde bakarak,hoşgeldiniz şeyhim
Suratına asmayın,sultanım umudunuzu kaybetmeyin
Cengin hali budur ecdadınız zamanında kostantiniye bir çok kez kuşatıldı
Ama bu kadar büyük başarı elde edilmedi,istanbula bir destekte yok
Bu gece allah u tealaya dua edin o zaferi nasip edendir
Mehmed sabaha kadar top atışlarının ve lahımları sürdürülmesini emretti
Sabaha kadar uyumayarak bizzat kuşatmayı izledi,dualar etti,
Mehmed sabah taarruz emrini verdi,Askerler hep bir ağızdan haydir allah haktır allah diyerek surlara ulaştı
Surlara ilk osmanlı sancağını diken ulubatlı hasan idi
Nihayet istanbul düşmüştü.
Mehmed istanbulu payhitat ilan etti,Ulu batlı hasan ise sultanımızla
İstanbulda ilk namazını kılacaktı başından miğferini vücüdündan zırhını çıkardı
Gözyaşlarıyla ağladı,şürkan duaları etti,
Yüzıllarca kimsenin başaramadığı istanbul fethedildi .
Bir Kahraman olan ulu batlı hasan,Artık tüm askerler tarafından tanınan bir kahramandı
Herkes ona hayrandı allah u azami şan mehmede zafer aslan neferlerine şan şöhret zafer nasip etmişti
Ulu batlı hasan ocağında prestijli hale gelmiş,soruluğunda sultanımız sayesinde fetih muesser oldu demişti.
Duraksayan fetihler tekrar başlamış,ulu batlı hasanın bulunduğu bir ordu sırbistana hareket etme emri verilmişti
...
Sizleri Yeni karakterler ekledim 3.bölümde göreceğiz.. beklemede kalın.(Allaha Emanet)
Mehmed odasına çağırdı gittim,kapı açıldı selamün aleyküm sultanım
Mehmed:Aleyküm selam şeyhim,Allah ü teala sayesinde sultan oldum,senin bana çok yardımın oldu.
Sultanım,küçükkende şimdiki gibi atak ve akıllıydınız siz ecdadınızın yapamadıklarını yaptınız,
Binalar,Ordu gelişimi,Donanma gelişimi sizin aklınız sayesinde oldu.Bilirim kostantiniye'yi feth etmek istersiniz
Mehmed:Şeyhim Peygamber(SAV) Hadisine nail olacağım,Zağanos Paşa Donanmayı ben bizzat ordunun başında olacağım.
Yoksa askerlerimin ve hanedanımın önünde kıcımı boşunamı kuşandım.
Allah ü teala bize zafer nasip edecek.Aslan ve mucahit neferlerimle tepelerine bineceğim.
Mehmet ordusuyla istanbula teşrif etmişti
Osmanlı Lahımcıları lahımlar kazıyor kuleleri bombalıyor
Osmanlı topçuları duvarları dövüyordu
Mehmed nihanetinde umumi taaruz emri verdi,bizans ve osmanlı çok kayıp veri geri çekidli
Mehmed divan u meclisi topladı:paşalar na edelim hal ve ahval kötü geri çekilelim
Paşalar:Geri çekilmeyelim son bi umumi taaruz yapalım
Mehmed istemeyerekte kabul etti
Mehmedin odasına girdim,
Mehmed üzgün bir şekilde bakarak,hoşgeldiniz şeyhim
Suratına asmayın,sultanım umudunuzu kaybetmeyin
Cengin hali budur ecdadınız zamanında kostantiniye bir çok kez kuşatıldı
Ama bu kadar büyük başarı elde edilmedi,istanbula bir destekte yok
Bu gece allah u tealaya dua edin o zaferi nasip edendir
Mehmed sabaha kadar top atışlarının ve lahımları sürdürülmesini emretti
Sabaha kadar uyumayarak bizzat kuşatmayı izledi,dualar etti,
Mehmed sabah taarruz emrini verdi,Askerler hep bir ağızdan haydir allah haktır allah diyerek surlara ulaştı
Surlara ilk osmanlı sancağını diken ulubatlı hasan idi
Nihayet istanbul düşmüştü.
Mehmed istanbulu payhitat ilan etti,Ulu batlı hasan ise sultanımızla
İstanbulda ilk namazını kılacaktı başından miğferini vücüdündan zırhını çıkardı
Gözyaşlarıyla ağladı,şürkan duaları etti,
Yüzıllarca kimsenin başaramadığı istanbul fethedildi .
Bir Kahraman olan ulu batlı hasan,Artık tüm askerler tarafından tanınan bir kahramandı
Herkes ona hayrandı allah u azami şan mehmede zafer aslan neferlerine şan şöhret zafer nasip etmişti
Ulu batlı hasan ocağında prestijli hale gelmiş,soruluğunda sultanımız sayesinde fetih muesser oldu demişti.
Duraksayan fetihler tekrar başlamış,ulu batlı hasanın bulunduğu bir ordu sırbistana hareket etme emri verilmişti
...
Sizleri Yeni karakterler ekledim 3.bölümde göreceğiz.. beklemede kalın.(Allaha Emanet)