[MOD] Crusader Kings 2 Yeni Türkçe Yama Çalışması (İptal Edildi)
Eğer Paradox Interactive malzemeden çalmadan satırlar oluşturmuş olsaydı, çok daha rahat çevrilebilirdi. Bu seferde satır sayısı 5'ten 10'a fırlardı, orası ayrı konu. Ancak burada onlara da suç bulamıyorum çünkü İngilizce yapısı ile Türkçe yapısı farklı olduğu için bu tarz sorunlar yaşanıyor. Tüm içerik tek bir satırda olduğu zaman hiçbir sıkıntı olmuyor çünkü tüm mesaj ve anlatılmak istenen orada oluyor. Ama satır içindeki kod sayısı arttıkça çeviri zorlaşıyor. Çünkü hep farklı satırları çektiği için sıkıntı çıkarıyor. Ben bu tarz şeyleri çözebilmek için kelime anlamından feragat ediyorum, edilebiliyorsa eğer.

Mesela Armenian yazan yere Ermenistan diyorum. Diğer türlü bazı koşulları karşılayamayabiliyor. 's takısı gibi. Adamlarda bizdeki gibi bir durum yok. Biz Ayşe'nin, Ahmet'in, Bolu'nun, Hakkı'nın, Hakan'ın gibi farklı ekler kullanırken adamlar bir tek 's kullanıyor. Bir ek yazsam her ismi karşılamayacak diye de eki direk siliyorum. Bu seferde Osmanlı Padişahı Sultan Mehmed 2. Fatih('in) Beceleri gibi (her zaman az da olsa bu kadar düzgün olmayabiliyor) şeyler ortaya çıkıyor.

Ama mesela "Polonyalı Kırım" olayını düzeltmek için bizzat sistem(oyun yapımcı kodları) üzerinde değişiklik yapmak gerekiyor. Bu da sıkıntılar oluşturabileceği için(en azından düşüncem bu, dil dosyası değiştirmekle oyun mekaniği değiştirmek aynı şey değil), oralara dokunmuyorum.

@Filsuk 'un yaptığı alıntımın hala arkasındayım. Stellaris, CK2, Imperial Rome localisation sistemleri nasıldır bilemem ama EU4 açısından öyle. CK2'ye hiç bakmadım. Kod yapısı, oyunun yapılış sistematiği nasıldır, bilmiyorum.
[+] 3 üye pyrhosier nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Crusader Kings 2 Yeni Türkçe Yama Çalışması - Yazar: pyrhosier - 09-09-2019, 15:33

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.