Modern Tarih: İkinci Dünya Savaşı'nda Baraj Balonları
#1
images?q=tbn%3AANd9GcTKSKn45394t5qFw-YK5...v&usqp=CAU

Baraj Balonları
Baraj balonları, II. Dünya Savaşı sırasında Britanya'da kullanıldı ve İngiliz gökyüzünün ikonu haline geldi.

Dalış Bombardıman Uçaklarına Karşı Koruma
Nazi ordusunda kullanılan bazı uçaklar Blitzkrieg taktiğine uygun olarak bombalama görevlerini hedeflerine dalış yaparak gerçekleştiriyordu. Ju-87 Stuka dalış bombardıman uçakları, yerdekilere korku salmak ve gürültüyü artırmak için kanatlarına takılan özel sirenler bile vardı.  Bu alçaktan uçma tehdite karşı oymak ve uçakları uçaksavar menziline sokmak için baraj balonları kullanıldı. 

"Balonlar alçaktan uçan uçakları yok etmek için tasarlanmış ağır kablolarla donatıldı."

Başlıca, Kadınlar Yardımcı Hava Kuvvetleri (WAAF) tarafından oluşturulan bu balonlar, savaş uçakları gibi Filolara ayrıldı. "Bir kriket sahasının üç katı büyüklüğünde" olarak tanımlanan balonların üretimi ve kullanımı basitti ve genellikle balonun yüksekliğini kontrol etmek içinbir vinç vasıtasıyla kamyonlara sabitlenirdi.  Gökyüzünde asılı kalmaları için tasarlanmışlardı. Bu yüzden ankraj kabloları ve hidrojen kabloları uçakları yüksekten uçmaya zorluyordu.

images?q=tbn%3AANd9GcQarHH47xbilmUohszus...E&usqp=CAU

"Balonlar güvenle gece için hangarda saklanır ve  W.A.A.F.  Balon operatörleri, balon sahasındaki zorlu bir eğitim gününden sonra görevden ayrılmadan önce incelemelerini rapor ederlerdi."

He111 ve Do17 gibi yüksek seviyede uçan bombardıman uçaklarını durdurmada etkili olmamakla birlikte, Balonlar, İngiltere Savaşı sırasında Stukaları daha yüksek uçuş düzenlerine zorladı ve RAF ve uçaksavar mürettebatının onları vurmasını kolaylaştırdı. Luftwaffe'nin 1940'ta Dover'a karşı savunmayı  kırma girişimi balonlar tarafından engellendi ve bir kaynakta “Baraj Balonlarındaki kablolar yüzünden102 uçak kazası meydana geldi, 66 uçak çarptı veya zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı."

Ancak Stuka kullanımı azaldıkça ve Almanlar çoğunlukla gece baskınlarına geçtiği için baraj balonunun yararı azaldı. Balonlar yine de, bir kez daha 1944'te ilk Alman V-1 Roketleri İngiltere’ye düştüğünde işe yaradı. Avcı tespitini önlemek için alçaktan uçacak şekilde tasarlanan pilotsuz V-1'ler genellikle hedeflerini bulmadan önce baraj balonlarına çarparak patladı.
[+] 5 üye SchrödingersCat nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
 


Bu Konudaki Yorumlar
İkinci Dünya Savaşı'nda Baraj Balonları - Yazar: SchrödingersCat - 18-09-2019, 18:32



Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.