19-11-2019, 14:04
(Son Düzenleme: 20-11-2019, 13:47, Düzenleyen: MustafaPasha.)
Bölüm 1
Roma cumhuriyeti yeni kurulmuştu. İtalyan Yarımadasının en büyük siyasi makamları ve soyluları bu şehirde bulunuyordu, Tarihe çıkış sahnemiz roma geleneğine göre soyluların roma’da yaşayan kralı indirmesiyle başladı. Yeni bir düzen kurulmuştu hızlıca yayılma politikası izleyen roma artık bir şehir değildi bölgesinde pek çok düzeni değiştiren planları alt üst eden dünyayı hem askeri hem siyasi olarak değiştirecek olan bir güçtü düşmanları bile hafife almıyordu işte güçlü roma geliyordu Tüm italyayı birleştirip azgınlaşan düşmanı yenecek ,bozulmuş olan geleneği geri getirecekti.
Roma Cumhuriyetinin kuruluşunda bir hayli zorluk çıkartan etrüskler krallığı son günlerindeydi yeni bir güç oluşmaması için bizim dostlarımızı
gözlerimizin önünde katleden bize karşı nefretini ve kini kazanmış olan düşmanımız şimdi bizden kaçıyordu.Ordularımız hazırlandı kini büyük olan ordumuz bir anca kan istiyordu genarellerimiz merkezden gelecek olan emri bekliyordu.
2.Gün:Etrüskler vur - kaç taktiği ile ordumuzu zayıflatmaya çalışıyor ama hızlı ve disiplinli şekilde ilerleyen ordumuz savaşlara girmişti.
78.Gün Sonra:Erina Dağı işgal edilmişti en büyük savaş urina dağında gerçekleşmişti,Ordumuz arazinin zoruluklarından hayli bir kayıp vermişti 10000 Kişilik kayıp veren roma seçkin ve 2.savaş tecrübelerini yaşayan kiymetli emektar birliktiler.Geleceğimizi bu ordu inşa edecekler,Tarihimi bu ordular yazacaktır.
Büyük bir savaş gerçekleştirdikten sonra cesetlerin arasında gezinirken dağın en üstüne çıkmmaya karar veren Genarel Semproni uzun uğraşlar sonucu dağın en üstüne çımkıştı adeta kriz öfke nöbeti geçiyordu roma cumhuriyeti kurulurken ihanete uğramıştı karısını ve çocuklarını kaybetmişti yaşlılığında bile hala cesur güçlü dövüşleriyle ünlü bir adamdı kendisine sorulduğunda savaşa girerken şöyle bir ifade'de bulunuyordu en önlerde savaşa giren rütbeli bir insandım o gün en güvendiğim insan tarafından ihanete uğradım delik deşik oldum ilk yenilgimi aldım o savaş alanında romalılar kaybetti o gün intikam tanrısı nemesisi gördüm tekrar dirildim intikamımı aldım ve sözleri şöyle devam etmişti ben ne zaman sıkımıştım zora girmiştim arkama baktığımda roma ve halkını görmüştüm.
Taşlar Yerine oturuyordu...
Devamı 2.Bölümde (Hikayemi beğenmediyseniz bile lütfen destek olunuz.Bölümümüzün canlanması için gelişmesi için destek yapalım.)