25-11-2019, 16:21
(Son Düzenleme: 25-11-2019, 16:22, Düzenleyen: Craetus.
Düzenleme Nedeni: İmla düzenlemesi
)
(24-11-2019, 18:50)KARTAL :(24-11-2019, 16:52)BigBadWolf :(24-11-2019, 03:25)KARTAL :(01-11-2019, 13:34)BigBadWolf : Yok mu şöyle bir iki kadim parşömen? Okuyalım da Warlock olalım.
Bkz. Hermes Trismegistus
Bkz. Hermetika / Zümrüt Tabletler
http://www.hermetics.org/GD1.html
Attığınız linkte o kadar detaylı ve temiz anlatmışlar ki, şu anda oradakileri uygulayan herkes birer warlock gibi takılabilirdi. Tabi öyle şeyler gerçek olsaydı. Foruma girmeden önce Witcher'ın ilk kitabı Son Dilek'i bitirdim. Son Dilek bölümünde Yennefer hava cini ile kapışıyor büyü falan yapıp. Linke girip bakınca aklıma o geldi. Linkte de zaten mistik ve mitolojik ne varsa karman çorman yazmışlar. Dört element, burçlar, tarot, Uriel, Gabriel, Rafael cart curt. Böyle şeyler ancak fantastik kitaplarda olur.
Modern insanlar olarak size saçma geliyor olabilir.Çünkü bu tür metinlere ve felsefelere ihtiyacımız kalmadı ve dahası sanat dünyasında ortaya çıkan eserlerde dalga geçilmeye başlandı.Sizde aynı şekilde dalga geçiyorsunuz.Yinede atalarımız kendi yaşamlarında bunlara inandılar ve hayatlarını böyle yaşadılar.
Alıntı:“Bilgeliğin dudakları anlamayan kulaklara kapalıdır.” Kybalion
"Modern insanlar olarak..." diye bana seslenmişsiniz de, siz nesiniz? Neolitik dönem insanı mı? Klasik çağ insanı? Rönesans insanı? Antik dönem insanı? İkimizde 21. yy.'da yaşıyoruz. Ya da o anlamda değil de ilerici-gerici gibi bir anlamda mı söylediniz? Siz gerici mi oluyorsun bu durumda? Bunun dışında son cümleniz hakkında, evet yaşamışlar. Kimse itiraz etmiyor. Kimse dalga da geçmiyor. Onlar yaşamış diye biz de mi öyle yapalım? Bu nasıl bir savunma? Ve şunu da söyleyeyim, alıntılarla bir yere varamayız. Ben de şimdi buraya havalı bir alıntı bırakayım hurafelere sallayan, bundan daha basit ve anlamsız bir şey var mı :D ? Neyse bu yazı başlığın amacının dışına doğru gidiyor. Nasıl düşünüyorsanız öyle olsun. Esen kalın.