15-12-2019, 17:38
Oyunda ölürsen gerçekte de ölürsün fikri animenin en çekici yanıdır.Bunun yanında kirito-Asuna ikilisi sanal aşkın en güzel tarifidir.Ancak bana göre sanallığın içinde sıkışan oyuncuların arasında bu ikilinin maceralarına odaklanması yüzünden ve kirito-asuna'nın oyunu bitirme takıntısı nedeniyle hikaye sığlaşıyor.Yeterince derinlik kazanamayan hikayede ilk hayret ettiğimiz, sanalda ölüm-gerçekte ölüm düşüncesi geri planda kalarak Kirito'nun kahramanlığı bir süre sonra bunaltıyor.Oyunu bitirmek o sanal dünyadan çıkmanın tek yolu olsa da zindanlara girmeyen topluluğa dair neredeyse hiçbir şey anlatılmıyor ve bence izleyicilerin bir kısmı ile bağlantısını koparıyor.
Daha önce bu anime hakkında yukarıdaki gibi düşünüyordum.Ancak Alicization serisi ile sıkı bir Log Horizon hayranı olan beni bile fikirlerimden döndürdü.Ve artık hikaye açısından SAO'nun Log Horizon'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Daha önce bu anime hakkında yukarıdaki gibi düşünüyordum.Ancak Alicization serisi ile sıkı bir Log Horizon hayranı olan beni bile fikirlerimden döndürdü.Ve artık hikaye açısından SAO'nun Log Horizon'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum.