13-01-2020, 23:22
(Son Düzenleme: 14-01-2020, 01:01, Düzenleyen: irfandurmus.)
Bu rehberimiz Asya'nın güneydoğusunda uzun yıllar hüküm süren ve ordularında Filleri çokça kullanan 4 farklı uygarlığı tanıtıyor.
BURMALILAR: Günümüz Myanmar bölgesini temsil eden Fil ve keşişler üzerine başarılı bir uygarlık.
Özgün askeri:
Arambai (Menzilli Süvari): Düşmana yüksek hasar verebilen dart okları fırlatan düşük isabet oranına sahip süvari birimdir. Üretim maliyeti 80 odun+60 altındır.
Özgün Teknolojiler:
-Howdah: Savaş fillerine yakın dövüş için +1, delici saldırılara karşı +1 zırh verir.
-Manipur Cavalry: Arambai ve tüm süvariler binalara karşı +3 saldırı bonusu kazanır.
Medeniyet Bonusu:
-Oduncu teknolojileri bedavadır.
-Piyadeler Feodal/Kale/İmparatorluk çağlarında sırasıyla +1/+2/+3 saldırı puanı kazanırlar.
-Manastır teknolojileri %50 ucuzdur.
Takım Bonusu: Kutsal emanetler oyun başından itibaren haritada görünürler.
KİMERLER: Günümüz Kamboçya ve ahalisini temsil eden Filleri ve kuşatma birimleri etkili olan güneydoğu Asya medeniyeti.
Özgün askeri:
Ballista Elephant (Filli Balista): Sırtında balista taşıyan bir filin olduğu süvari/kuşatma silahı arası bir birimidir. Mancınıklar gibi ağaçları devirebilir. Filli birim olduğundan can değeri yüksektir. Üretim maliyeti 100 yemek+80 altındır.
Özgün Teknolojiler:
-Tusk Swords: Savaş fillerine +3 saldırı puanı verir.
-Double Crossbow: Ballista Elephant ve Scorpion isimli balista 2 mermi birden ateşleyebilir.
Medeniyet Bonusu:
-Çağ atlamak için gereken belirli bina yapma mecburiyeti yoktur.
-Savaş filleri %15 hızlıdır.
-İşçiler evlerin içine girebilir.
Takım Bonusu: Scorpion isimli balistanın +1 fazladan menzili vardır.
MALAYLAR: Denizcilik konusunda gelişmiş günümüz Malezyalıların ataları olan güneydoğu Asya medeniyeti.
Özgün askeri:
Karambit Warrior (Piyade): Çok hızlı üretilebilen ucuz ve zayıf, 2 tanesi 1 popülasyon sayılan hafif piyade birimi. Üretim maliyeti 30 yemek+15 altındır.
Özgün Teknolojiler:
-Thalassocracy: Gemi üretebildiğimiz Dock isimli rıhtımları Harbor isimli limana çevirir. Limanlar daha yüksek can değerine, görüş alanına ve düşmana ok atabilme kabiliyetine kavuşur.
-Forced Levy: Kışla binasında bulunan Milis hattı da denen ağır piyade üretimi 60 yemek 20 altın yerine sadece 80 yemek ister.
Medeniyet Bonusu:
-Çağ atlama ilerlemesi %80 hızlıdır.
-Balık tuzakları %33 ucuzdur.
-Balık tuzakları sınırsız yemek sağlar.
-Savaş filleri %30 ucuzdur.
Takım Bonusu: Limanların 2 kat görüş alanı vardır.
VİETNAMLILAR: Okçuları ile ünlü son güneydoğu Asya medeniyetimiz.
Özgün askeri:
Rattan Archer (Yaya Okçu): Okçulara karşı zırhı iyi olan diğer değerleri ortalama olan okçu birim. Üretim maliyeti 50 odun+45 altındır.
Özgün Teknolojiler:
-Chatras: Savaş fillerine +50 can puanı verir.
-Paper Money: Oyuncu ve müttefikleri tek seferlik 500 altın kazanır.
Medeniyet Bonusu:
-Düşmanın başlama pozisyonu oyun başında görünür.
-Okçu binası birimleri %20 fazladan can değerine sahiptir.
-Conscription isimli gelişme ücretsizdir.
Takım Bonusu: İmparatorluk ciritçisi (Imperial Skirmisher) isimli Skirmisher'in 3. türevi asker Okçu binasından üretilebilir. Vietnam sayesinde diğer takım üyeleri de üretebilir.
BURMALILAR: Günümüz Myanmar bölgesini temsil eden Fil ve keşişler üzerine başarılı bir uygarlık.
Özgün askeri:
Arambai (Menzilli Süvari): Düşmana yüksek hasar verebilen dart okları fırlatan düşük isabet oranına sahip süvari birimdir. Üretim maliyeti 80 odun+60 altındır.
Özgün Teknolojiler:
-Howdah: Savaş fillerine yakın dövüş için +1, delici saldırılara karşı +1 zırh verir.
-Manipur Cavalry: Arambai ve tüm süvariler binalara karşı +3 saldırı bonusu kazanır.
Medeniyet Bonusu:
-Oduncu teknolojileri bedavadır.
-Piyadeler Feodal/Kale/İmparatorluk çağlarında sırasıyla +1/+2/+3 saldırı puanı kazanırlar.
-Manastır teknolojileri %50 ucuzdur.
Takım Bonusu: Kutsal emanetler oyun başından itibaren haritada görünürler.
KİMERLER: Günümüz Kamboçya ve ahalisini temsil eden Filleri ve kuşatma birimleri etkili olan güneydoğu Asya medeniyeti.
Özgün askeri:
Ballista Elephant (Filli Balista): Sırtında balista taşıyan bir filin olduğu süvari/kuşatma silahı arası bir birimidir. Mancınıklar gibi ağaçları devirebilir. Filli birim olduğundan can değeri yüksektir. Üretim maliyeti 100 yemek+80 altındır.
Özgün Teknolojiler:
-Tusk Swords: Savaş fillerine +3 saldırı puanı verir.
-Double Crossbow: Ballista Elephant ve Scorpion isimli balista 2 mermi birden ateşleyebilir.
Medeniyet Bonusu:
-Çağ atlamak için gereken belirli bina yapma mecburiyeti yoktur.
-Savaş filleri %15 hızlıdır.
-İşçiler evlerin içine girebilir.
Takım Bonusu: Scorpion isimli balistanın +1 fazladan menzili vardır.
MALAYLAR: Denizcilik konusunda gelişmiş günümüz Malezyalıların ataları olan güneydoğu Asya medeniyeti.
Özgün askeri:
Karambit Warrior (Piyade): Çok hızlı üretilebilen ucuz ve zayıf, 2 tanesi 1 popülasyon sayılan hafif piyade birimi. Üretim maliyeti 30 yemek+15 altındır.
Özgün Teknolojiler:
-Thalassocracy: Gemi üretebildiğimiz Dock isimli rıhtımları Harbor isimli limana çevirir. Limanlar daha yüksek can değerine, görüş alanına ve düşmana ok atabilme kabiliyetine kavuşur.
-Forced Levy: Kışla binasında bulunan Milis hattı da denen ağır piyade üretimi 60 yemek 20 altın yerine sadece 80 yemek ister.
Medeniyet Bonusu:
-Çağ atlama ilerlemesi %80 hızlıdır.
-Balık tuzakları %33 ucuzdur.
-Balık tuzakları sınırsız yemek sağlar.
-Savaş filleri %30 ucuzdur.
Takım Bonusu: Limanların 2 kat görüş alanı vardır.
VİETNAMLILAR: Okçuları ile ünlü son güneydoğu Asya medeniyetimiz.
Özgün askeri:
Rattan Archer (Yaya Okçu): Okçulara karşı zırhı iyi olan diğer değerleri ortalama olan okçu birim. Üretim maliyeti 50 odun+45 altındır.
Özgün Teknolojiler:
-Chatras: Savaş fillerine +50 can puanı verir.
-Paper Money: Oyuncu ve müttefikleri tek seferlik 500 altın kazanır.
Medeniyet Bonusu:
-Düşmanın başlama pozisyonu oyun başında görünür.
-Okçu binası birimleri %20 fazladan can değerine sahiptir.
-Conscription isimli gelişme ücretsizdir.
Takım Bonusu: İmparatorluk ciritçisi (Imperial Skirmisher) isimli Skirmisher'in 3. türevi asker Okçu binasından üretilebilir. Vietnam sayesinde diğer takım üyeleri de üretebilir.