Anket:  EU4 - Alternatif Multiplayer: 1.Hafta Görüş Anketi (Mart 2020)
1- Sizce geçtiğimiz haftanın öne çıkan olayı neydi?
-- Diğer coğrafyalarda geçen olayaları bilmediğim için kendi coğrafyamda bruneinin bir anda çok genişleyip, isyancılar tarafından yıkılmasıydı. Ardındanda müttefikim brunei ile müttefikliği bozarak çıkartma yapmamdı. Ayriyetten çok ironik bir durum yaşandı. Brunei oyuncusu patladıktan sonra çıkmış fakat bende chat listesinde var gözüküyordu ben halen moral mesajları atıyordum özelden :D Birde yayıncılara burda çok iyi direniyor isyancılara karşı diyordum rezil oldum xd

2-Sizce geçtiğimiz haftanın öne çıkan ülkesi hangisiydi?
-- Ayyuthaya, Yuan (oirat), gujarat

3-Kendi ülkeniz adına konuşacak olursanız, başarıya ulaştırdığınız veya ulaştıramadığınız hedefleriniz nedir?
-- Bu soruya nasıl cevap verebilirim bilmiyorum fakat ayyuthaya coğrafyasında oynamak (kendimi övünmek gibi olmasın) ciddi bir beceri gerektiriyor. En ufak hatanızda yıkılırsınız. Binbir çeşit sıkıntı var bu coğrafyada. Yayıncıda bahsetmişti sanırım oynanmaz diye. Ama doğru hamleler yapılırsa gayette iyi oynanır. Ben genel olarak bir potansiyel görüyorum hindiçin'de. Burada oynamanın avantajları karma sayesinde çok kolay vassal annex yapabilmeniz. Bu sebeple ileriki etkinliklerde hindiçinde oynayacak arkadaşlara tavsiyem bol bol vassal feed yapmaları. Yoksa hayatta kalmaları çok zor olur. Birde hindiçin coğrafyasında eğer güneye inilmez ise ticaret rotaları güvence altına alınamadığı için arkadan baskı yersiniz bu da ticaretten olan gelirinizi düşürür. Temelde benim başarım, bu durumları kontrol altına almaktı. Daha öncede multilerde pegu ve khmer gibi devletlerle oynadığım için 2-3 oyun tecrübem vardı. Hindiçin oynacak arkadaşlarada tavsiyem olsun ayriyetten. Zor bir coğrafya öyle söyleyeyim. Birazda challange aslında :D Yani khmeri, malaccayı hızlıca vassalladım. Ardından siaka çıktım ve ticaret rotalarımı kontrol altına aldım. Güçlü vasallar edindim. Şuanki hedefim kolonici avrupa devletlerine karşı endenozyayı savunmak.

4-Sizce bölgenizdeki en büyük tehdit hangi ülke?
-- Şuanda genel olarak tehdit olarak gördüğümüz bir ülke yok. Ama Yuanın aşırı agresif tavırlarından rahatsızız. Fakat gerektiğinde her türlü uzlaşıyada açığız.
[+] 1 üye Alduin nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
EU4 - Alternatif Multiplayer: 1.Hafta Görüş Anketi (Mart 2020) - Yazar: Alduin - 22-03-2020, 11:41

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.