Bilgi: EU4 - 1.30 Yaması Ekran Görüntüleri ve Bilgiler
(26-03-2020, 20:09)PCOyun : Yeni idealarda ise erken gelen bir infantry combat ability var ki bu bölgedeki her ülkeyi ezici üstünlükle yenebilmenizi sağlayabilecek bir bonus. Açılışta gelen bir claim cost reduction var. Bu daha çok şehire claim atıp AE costunu düşürebileceğiniz ve aynı zamanda diplomatik puan olarak daha az eksi alacağınız anlamına geliyor. Vassal yapıyorsanız da daha fazla ülkeye daha kısa sürede claim atabilirsiniz. Prusya kuruncaya kadar zaten idealarınızın çoğu açılmamış oluyordu yani Prusya kurduğunuzda bir değişiklik olmamış olacak. Tek eksi olarak görülebilecek şey giden %10'luk AE azaltma ideası fakat atılacak claimlerin bunu büyük oranda kapatacağını düşünüyorum.

Katılmıyorum. Brandenburg için önemli bir nerf olmuş bu idea değişimi. Ama iyi de olmuş, Prusya kurmak artık daha anlam verici hatta Prusya kuramazsa Brandenburgun ideaları çok daha dandik kalıyor denebilir. 10 infantry combat ability küçük bir bonus o kadar etki edeceğini sanmıyorum. Hele ki 20 moral 10 morale düşmüş 5 disiplin yok olmuşken. 

Fabricate claim için de puan 20'den 16'ya düşmüş bu da hiç bir şey ifade etmiyor desek yeridir bence. 2 ay daha önce claim atmış olursun sadece ki claim atmak AE düşüren bir şey değil.
[+] 1 üye Aytaç nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
EU4 - 1.30 Yaması Ekran Görüntüleri ve Bilgiler - Yazar: Aytaç - 26-03-2020, 20:23

Konuyu Okuyanlar: 7 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.