29-03-2020, 23:24
(26-03-2020, 13:45)altnkurt : Katılıyorum. Katolik bir karakter ve mümkünse erken tarihlerde olmasını isterim. Spesifik bir isim yok aklımda. Çabuk op olmayacak bir karakter mümkünse.
Ben katılamam
Ama tavsiye verebilirim erken tarih ve op olmayacak dediğinde her zaman oynadığım favori bölgemi söyleyim, Whitwara earllüğü. İngilterenin Güneyinde Wessexe bağlı ufacık tefecik bir adacık. Gerçekten baktım inceledim internetten arazileri falan araştırdım daha önce oyunda tüccar cumhuriyetlerine bağlı tüccar aileleri saymazsak oynanabilecek en küçük bölge.
Hanedanın mitik altyapısı olsun diyorsanız Kral Arthur'un akraba olduğu bir hane var. Morganwyngler olması lazım(tam da emin değilim ama isimden) onumla da oynayabilirsiniz.
Ya da ilk İngiltere(aslında daha doğru tabir Albiondur herhalde) kralı olarak gösterilen Caradog Catevulinni'nin torunlarından Gallerdeki Anglesey kontuyla oynayabilirsiniz. Kendisinin hem bağlı bulundupu krallığa hem de Mann adasına falan Claimi var.
Doğrusu bence 769 yılı için en eğlenceli bölge Britanya. Hali hazırda parçalanmış, buna karşın pek çok kadim soyağacının yansıtıldığı bir bölge. Tabi bunlarım doğruluğu tartışmalı ve bir kısmı da muhtemelen sallama olsa da gene insan Westeros havası alıyor oradan.
Diğer bölgelerdeki alternatifler ise, Fransa dükalıklarıyla pek oynamadım o dönemdeki. Ama Etichonenlerle oynayıp Habsburg hanesini kurabilmek mümkün. Ya da eğlenceli bir Challange söyleyim, kadın karakter yaratın, Theodoric Morevenj'i baştan çıkarıp piç çocuk yapın ve meşrulaştırın. Sonrasında adamı kral yapıj ve evlenin. Baştan çıkardığınızda topraksız olacağı için meşru yaptığunız piçler sizin hanenizden gözükecektir. Merovenjler soylarının İsaya dayandığı iddia edilen ilginçli bir aile.
Ragnarın babasınu biliyorsunuzdur zaten.
Evet 769 için tavsiyelerim bu kadar.