Günlük: CK3 - Cinsiyetler, Mezhepler ve Kültürler
Normalde klasik bir Paradox oyunu kıvamında, oyun ilk çıkarken v0.1 olarak çıkar gibi düşünüyordum. Hatta bir önceki oyundan bir çok temel özelliği çıkartıp, 2 sene sonrasında DLC ve Patchlerle çok önemli bir şeymiş gibi geri getirirler diyordum. Fakat çok da öyle gözükmüyor. Tabii ki CK II'de tonlarca özel dlc var, hastalıklar, tarikatlar, katolik papalık mekanikleri gibi bir çok dlc mekaniği daha sonradan gelecektir gene. Yine de genel olarak özel ve temel mekaniklerini CKIII'de de tutuyormuş gibi görünüyor. En azından Hoi 3'ten para, ham petrol - yakıt, casusluk gibi mekanikleri çıkartıp Hoi 4 çıkardırktan sonra 3 sene sonrasında DLC ile eklemiyorlar. 

Normalde ilgimi çekmiyordu bu oyun kesin eksik olur diye, şu boş zamanımda okudum tüm günlükleri ve hoşuma gitti genel olarak. Din, mezhep mekanikleri ve karakter tasarım ekranları gerçekten güzel duruyor. Hanedanlık, hane, ordu, cinsiyet, UI tasarımı gerçekten bende merak uyandırmaya başladı. Umarım gerçekten v1.0 bir oyunla karşılaşabiliriz bu sefer. Paradox'un en iyi ekibinin CKII olduğunu tekrar anladım diyebilirim.

Not: Tüm günlükleri birkaç gün içinde peş peşe okudum. Çevirenin ellerine sağlık. Özellikle Odak Ağacı isimleri çok hoşuma gitti.  :xd:
[+] 5 üye Boltux nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
CK3 - Cinsiyetler, Mezhepler ve Kültürler - Yazar: Boltux - 14-04-2020, 17:57

Konuyu Okuyanlar: 6 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.