15-04-2020, 23:45
Tahta geçince doğal olarak ilk işim bir taç giyme töreni düzenlemekti. Bu amaçla papa hazretlerine mektubumu yolladım.
Ama ne yazık ki babamın ölümünden sonra açığa çıkan güç boşluğunu fırsat bilen lordlar isyan etti. Bu taç giyme töreni planlarımı ertelememe sebep oldu.
Ama papa hazretlerinin zamanı değerliydi o yüzden savaş sırasında taç giyme törenimi görçekleştirmek zorunda kaldım.
Lordların isyanı bana önemli bir şeyi hatırlatmıştı. Tahtımı ve gücümü koruyabilmek için güçlü dostlara ihtiyacım vardı bu yüzden kızımı Bizans imparatorunun kızıyla nişanladım.
Atalarımın izinden gitmek adına Benedicinite Order'a katılarak dindar bir katolik olmaya karar verdim.
Tam Bizans imparatorunu bir ittifak kurmaya ikna etmiştim ki
hain kardeşim tahtımı ele geçirmek için isyan etti bu sırada başka kafirler de isyan etti.
İsyanlar sırasında bir mayor bana düelloda meydan okudu. Kendime güvenerek kabul ettim bu meydan okumayı ama utanç verici bir şekilde yenildim.
Bütün bu kötü olaylar sırasında yaşanan tek iyi şey oğlumun iyi bir öğrenci olmasıydı.
İsyanları bastırdıktan sonra Bizans prensiyle nişanlanan kızımın düğününe katıldım.
Kuzeydeki paganlara saldırmanın vakti gelmişti artık ve savaş açtım savaş sırasında mutluluk veren bir süpriz olarak irlandalı bir dük arkadaşım savaşta bana yardım etmek istedi.
Kuzey seferim bittikten sonra Kudüse hacca gittim
Yolda cimrilikten vaz geçtim.
Haccdan dönüşümü kutalamak için büyük bir turnuva düzenledim.
Artık benim hükmüm için sıradan olmuş bir şekilde ülkemdeki kafirler isyan etmişti.
Bu sırada yanlış bir dine inanmaya başlamış vassalımı hemen katoliklğe geri dönmeye ikna ettim.
Papa hazretlerinin haçlı çağrısına hemen kulak verdim.
Ama ne yazık ki yeterince hükümdar kulak vermediği papa seferi iptal etti.
Papazlarımdan biri paganlara din öğretmeye gitmek istedi kabul ettim yolladım ama bu ondan son haber alışımdı.
Konseyi yetkilerini kısıtlamaya ikna ettim.
Birlikte ava çıktığımız avusturya dükünü ayı saldırısından kurtarmayı başarmıştım.
Babamın vasiyetine uymak için kaybedilen toprakları almak için savaş açtım.
Oğluma uygun bir eş arıyordum ve buna Sardinya kraliçesinden uygun başka kim olabilirdi ki?
Benidicite order gözümü açmıştı babam nasıl olur da böyle bir kafirlik yapmıştı buna inanamayarak kitabı ataşe attım.
O olaydan sonra babamın yazılarından dolayı ortaya çıkan utanç sebebiyle kendimi tüm dünyevi zevklerden arındırmaya karar verdim.
Savaşlar ve diğer işler yüzünden oğlumla pek zaman geçirememiştim o sebeten ötürü onunla biraz zaman geçirmeye karar verdim.
Bizansla olan ilişkilerimi geliştirmek için bir diğer bizans prensiyle evlendirdim kızlarımdan birini.
Papa hazretleri bir kez daha haçlı çağrısında bulunmuştu.
Benedicinite orderda conversus seviyesine ulaşmıştım.
Tam haçlı seferi başladığında Papa ve Hıristiyanlık için bizzat savaşmaya hazırlanırken yatalak olmuştum bu tam bir kabustu.
Sevgili oğlumdan bütün bu acıya son vermesini istedim artık tahta o geçmeliydi.
Oğlum böyle bir şey yapmayı reddeti yapamadı.
Kısa bir süre sonra doğal sebeplerden huzur içinde öldüm.
Ey oğlum senden bir kaç isteğim var. Öncelikle kardeşlerine hanedanımıza uygun eşler bulmalsın. Ülkemizde kol gezen benim başa çıkmayı beceremediğin yağmacılara bir son ver. Benim ömrümün yetmediği işi tamamla ve Cermen imparatorluğunu kur. Kardeşlerinden birinin eşinin yeni Bizans imparatoru seçilmesini sağla. Eşini sev ve benim yaptığım hatayı yapıp dinin gözünü kör etmesine ve seni ailenden uzak düşürmesine izin verme.