Bu yazıda dört çağın bitişini ve başlangıçlarını harita ve bazı bilgiler üzerinden aktaracağım.Kısa kısa sürecek fazla detaylandırmak istemiyorum.
1.Çağ 2840
Kral 3.Reman imparator olduktan sonra Tamriel üstündeki hegemonyası açık bir şekilde gözüküyor.Doğuda Tribunal(3 tane Yarı-Tanrı Yarı-İnsan Morrowind bölgesinde hüküm süren kişi topluluğu)Reman'a bir suikast düzenleyip(Morag Tong tarafından) Kralı öldürüyorlar ve imparatorluk dağılıyor.
Elder Scrolls Online hikaye akışı 2.çağ 500'de başlıyor.(PVE ana görev hikayesi)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İkinci Çağ 830
Tiber Septim (Talos) Tamriel kıtasında doğuyor.(Mutlaka Skyrim oynarken Talos ismini duymuşsunuzdur.)
(Kendisi aynı zamanda bir Dragonborn çok büyük bir yönetici ve savaşçı hakkında yazılacak çok şey var ayrı başlık açılacak bir karakter)

Tiber Septim Tamriel işgaline başlıyor.(2.Çağ 860)

Tiber Septim(Talos) bütün kıtayı işgal ediyor bundan dolayı İkinci Çağ bitiyor ve Üçüncü çağ başlıyor.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
3.Çağ 405
Elder Scrolls Daggerfall oyunu bu tarihte geçiyor.

3.Çağ 427
Elder Scrolls Morrowind oyunu bu tarihte geçiyor

3.Çağ 433
Oblivion oyunu bu çağda başlıyor.

3.Çağ 433
Oblivion krizi(Daedra)başlıyor ve Tamriel'e tamamen kaos hakim oluyor.
3.Çağ 434
Tiber Septim'in kanından olan Martin Septim Amulet of Kings'i kullanarak Oblivion Krizini engelliyor.
3.Çağ bitiyor ve 4.Çağ Başlıyor

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4.Çağ 200
Elder Scrolls Skyrim oyundaki tüm olaylar bu tarihte geçiyor.

Bu olaylar 4 çağın birkaç olayı sadece eğer ilgi çekerse Elder Scrolls hakkında daha çok yazı yazmak istiyorum.
" Hemen herkes tartışabilir, fakat güzel konuşabilmek herkesin yapabileceği bir iş değildir. "