Tiber Septim (Talos) Kimdir ?
Doğum yeri Atmora(?) Tarihi ise 2.Çağ 828'de doğduğu bilinmektedir.Askerine hayatına Cyrodill'de başlar ve General Talos diye hitap edilir.(Bilinen bazı isimlerini yabancı bir kaynaktan buldum:[b]Emperor Tiber Septim[/b], also called [b]Hjalti Early-Beard[/b], [b]General Talos Stormcrown[/b], the [b]Red King[/b],and Ysmir)
Talos'un ırkının ne olduğu bilinmiyor bazıları Atmora'lı olup Nord olmadığını söylüyor.Kier-Jo'ya göre Breton olduğu söyleniyor.Kraliçe Barenziah'ın tavsirine göre "Ortalama bir boy kafası Symacus gibi gözleri mavi ve kaşlarıyla acımasız bir şekilde baktığını söylüyor)(Barenziah Tiber Septim ile 50 yaşlarında karşılaştı)
8 Divines ek olarak 9.tanrı olarak kabul edilir.(Aynı zamanda Eight and One Divines olarak bilinmektedir)
Tiber Septim İmparator Cuchlecain altında hizmet etmiştir.Sancre Tor savaşında Nord ve Breton ordularına karşı büyük bir zafer elde edip Amulet Of Kings'i almıştır.Tiber Septim ve Cuchlecain Batı Tamriel'i bir yıl gibi kısa bir sürede işgal edip bir High Rock Nightblade'si sonucu Cuchlecain ölürken Tiber Septim(Talos diye kısaltıcam)boğazında bir kesik oluştuğu söyleniyor.(Bir rivayet Talos'un tahtı ele geçirmek amacıyla Cuchlecain'i öldürdüğü söyleniyor.
Tiber Savaşları 2.çağ 864
Talos tahta geçince Batı'ya doğru Hammerfell'e işgale gitti.Batı donanma kuvveti komutanı Amiel Richton Stros M'kai topraklarından başlayıp işgale devam etti.Daha sonra Richton Adanın valisi oldu.
Talos Batıyı tamamen işgal ettikten sonra Morrowind(O zamanlar Tribunal hakimiyeti altında)Aklında bazı şüpheler olsada Doğuya doğru yol alır.
Kraliçe Barenziah ile ilişkiye girdiği fakat çocuğun doğmadan öldüğü öne sürülüyor
Aslında Talos'un buraya gitmesindeki amaç Numidium adı verilen Dwemer şaheseriydi.Onunla bütün Tamriel'i işgal edebilecekti.Zurin Arctus'un araştırmaları sonucu Numidium sayesinde bütün Tamriel'i işgal edebilecek güçteydi.Yapılan savaşlar sonucu bir anlaşmayla yani Vivec(Tribunal) yarı özerklik verilerek karşılığında Numidium'u aldı ve Summerset Isles'e yani elflere doğru yönünü çevirdi.Elfler birşey yapamadan Talos'a yenik düştüler ve Numidium Mantella tarafından yok edildi.(?)
-----------------------------------------------------
Tiber Septim 2.Çağ 896'da Tamriel'i tamamen işgal etmiştir.
Tiber Septim öldükten sonra Sancre Tor'a gömüldü ve Tahtı torunu Pelagius'a bıraktı.
Septim Hanedanlığı Pelagius'un ölümüne kadar bir süre devam ettikten sonra Pelagius'un kuzenine geçti (Agnorith'in yani Tiber Septimin kardeşinin evlatları)Daha sonra ise Hanedanlık Martin Septimin ölümü ile son bulmuştur.
" Hemen herkes tartışabilir, fakat güzel konuşabilmek herkesin yapabileceği bir iş değildir. "