Strateji oyunlarının Türkçe olması talebi-hareketi
Merhaba Arkadaşlar. Strateji Severler. Geçen arkadaşın biri paylaştı bende de farkındalık oluşturdu. Kendim de hali hazırda strateji oyuncusuyum sınavlar filan pek oynayamıyorum şu aralar amma her daim takipteyim. Bu yıl çıkacak sağlam oyunlar var. Grand Strateji vb. Ama çoğu Türkçe dil içermiyor şuanlık. Tek Stronghold: Warlords firefly stüdyo türkçe çıkarıyor. Halbuki bu yıl Crusader Kings 3 geliyor, Humankind geliyor, Knights of Honor 2: Sovereign, Iron Harvest, The Settlers, Old World. Bu oyunların ortak özelliği büyük oyunlar olması ve offline& online oyunlar olmasıdır. Sunca oyundan sadece firefly oyununu Türkçe getirebiliyor. Bu oyunların hepsi ertelenmiş ve harika olmasını geniş çevrelerce oynanmasını istiyorlar. Adamlara biraz sesimizi duyursak akıllarına gireriz. Steam de Türkçe oyuncu sayısı istikrarlı bir şekilde artmaktadır. demek ki oyuncu var ama birlik topluluk yok. Her neyse o kısımlar beni aşar. Türk oyuncularının harcadığı paranın hakkı niye savunulmuyor. Niye Türkçe dili istediğimizi geliştiricilere duyurmuyoruz. İnanın geliştiriciler şuan hangi dilleri ekleyeceğine karar veriyorlar. Ben her geliştiriciye mesajlar yazıyorum. Ve Sizden de ricam. Beklediğiniz oyunları steam de istek listenize almanız(gerek epicde).(Çünkü yapımcılar istek listesi rakamlarına bakıyor oyuncu potansiyelini görmek için) Ve gerek geliştiricilerin sosyal hesaplarına + en önemlisi Steam topluluk kısmına ya da geliştiricinin resmi forumuna Türkçe dili istediğimizi belirtelim isterim. Bunu yazıyorum 1 Allahın kulu ciddiye almıyor. Ya kardeşm ben kimseye bir şey vaad etmiyorum, sadece Türk oyuncularından bir hareket bekliyorum. Kendim Paradox oyunlarını(ck,hoi,eu) + total wsr, civilization5-6, coh2 oynuyorum. Bu forum daki kardeşlerim de sanırım daha çok paradox üzerine gidiyor. Yahu bu kadar oynuyoruz niye şöyle bir harekete geçmiyorsunuz. Ben Twitter adresinden de bunu forumun yöneticisine 4 defa yazdım ama kendisi bir cevap bile vermedi. Ya çok mu zor şu forumda bunu gerçekleştirmek. 100 kişi yeter de artar. Ayrıca ben yine gerek youtube gerek twitterdan yazdım ki şu oyunlara da ayrı bir başlık açılsın. Tek bir adam gibi yanıt gelmedi. İçerik oluşturmak gerekiyormuş. Ya sen aç o içerik olur olmaz burası Strateji Türk değil mi? Belli oyunları ekliyor diğerlerini dışlıyor gibi geliyor yöneticiler.
Yine tekrar ediyorum. Lütfen Oyunları mevcut mağazalarda(steam-epic) istek listenize ekleyin. Oyunların geliştirilerine gerek sosyal medyadan gerek steam topluluk kısmından gerek resmi forumlarına Türkçe Dilini eklemelerini istediğinizi belirtelim. Okuyan ve destek verecek arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum. İyi geceler diliyorum. Türk strateji oyunculuğunun da genişlemesini ve oyunları anlayarak oynamasını istiyorum. Sizleri de harekete davet ediyorum. Başkalarına kalırsak hiç bir şey olacağı yok. Kendimizi göstermekten başka seçeneğimiz yok
Bu arada Disco elysium yapımcıları dil anketi açmış destek çıkabiliriz: https://internationale.zaumstudio.com/

Mesajımı okuyup da harekete geçen bu oyunların geliştiricilere isteklerini ileten arkadaşlar. Ben inanıyorum yapımcılar bu istekleri görünce bu oyunlar Türkçe gelecektir. Ne yazarsanız yazın. Türkçe istediğinizi hepsini anlatın. Paradox da diğerleri de topluluğun canlılığını görsün. Bu istek bizim en meşru hakkımız. Alttaki resim de Türkçe oyunların bir işaretidir. Yorumlarınızı da esirgemeyin lütfen, çekinmeyin konuşun.

Humankind - Crusader Kings 3 - Knights of Honor 2: Sovereign - Iron Harvest - The Settlers - Old World. 
Arkadaşlar niye 25ye yakın gelecek strateji oyunları arasında bunlar?
Çünkü bu oyunlar Büyük Strateji Oyunları. Kaliteli ve Aaa-aa yapımlar. Geniş kitlelere hitap edecek, Tek oyunculu ve Çok oyunculu seçeneğe sahip oyunlar. Bu oyunlar aktif oyuncu kitlesine sahip olacaktır. Yani hem uzun ömürlü hem de Türkçe dil desteği sunulması potansiyeline sahip oyunlardır. Gerçekçi olmak ve enerjimizi doğru yöne yöneltmekte fayda var. Ayrıca saydığım oyunların çoğu Sonbahardan erken gelmeyecek. Şu an geliştirmenin sonlarındalar ve çoğu gelecek dilleri karar vermiş değil. Net değil. Yazılan yer tutuculara aldanmayın.
[+] 1 üye Yahya A.M.B. nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Strateji oyunlarının Türkçe olması talebi-hareketi - Yazar: Yahya A.M.B. - 12-05-2020, 00:45

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.