29-05-2020, 17:21
(Son Düzenleme: 29-05-2020, 18:09, Düzenleyen: diediebydie.)
(29-05-2020, 16:08)Elensar : Bende öyle biliyorum, bir daha bir deneyeyim. Benim aklımdaki sadakat 15 idi. Belki yanlış hatırlıyorum 20 de olabilir.
Bu arada yeni oyuna başladım. Bu sefer makedonyayı aldım. Teknolojiye dikkat edeceğim diye hiç bina yapmadım, en önemlilerini aldım.
Tavsiyeniz var mı ?
1- Frigya ile savaş gireceğim diye müttefik sayısını çok yaptım. Epir, Sparta, Roma ve Frigya topraklarında bir tane daha var onunla müttefik olup savaşa girdim ve tabii ki kazandım.
Roma haricinde diğerleriyle müttefikliği bozdum ama adamın her savaşına katıldım ama asker göndermedim. Trakya, kırım, istanbul topraklarını aldım. Yunanistanda da sadece frigyanın müttefikleri ve topraklarını aldım.
Frigya sürekli seleucidden dayak yiyor. Vali işini denemedim, onu deneyeceğim ve savaş ilan edeceğim.
eger gerçekten hoşlandıgından daha hızlı ilerliyorsa tech in arastırma kısmındaki adamlarının seviyelerini düşür 1 levelli adam ata o zaman seviye atlama,
ama her seiye tech ekstra pasif bonus ta veriyor bunu da unutma özellikle militart 0.1 morale bonus veriyor, upkeep artıyor. civic ve oratory nin bonusları da erken almak istiyecegin turde.
Alıntı:Martial Advances
Land morale.png +0.10 Morale of Armies
Naval morale.png +0.10 Morale of Navies
Army maintenance cost.png +3% Army Maintenance Cost
Navy maintenance cost.png +3% Navy Maintenance Cost
Civic power.png Civic Advances
Population capacity.png +2% Population Capacity
Commerce value.png +2.5% National Commerce Income
Oratory power.png Oratory Advances
Civilization.png +2% Country Civilization Value
Religious power.png Religious Advances
Omen.png +2.5% Omen Power
https://i.imgur.com/zCqqupT.jpg
burada tüm techler var ilk 15 seviye.
kendi oynama taktiğine baglıolarak seçmelisin, hatta bazılarıni bilerek bile amak istemeyebilirsin(tribesman olanları)
ama tavsiye edebilecegim(bana göre)bunları kacırmaman-erken almanı tavsiye edebilirim.
level 0 : tax %5, mil tech invest, tech speed.
level 1 : supply limit(derinlere saldırdıgın savaslar yapıyorsan), research point 10, +1 ticaret rotası, primary culkture happiness, büyüme
level 2: siege +1, slave output %10, yayılmacı bir politika izliyorsan da wrong culture happiness +5 ler
level 3: disicipline %5, navy maintance(kara ülkesi isen almana pek gerek yok),commerce , build cost, citizenoutput, tech speed
level 4: army maintance, supply, tax, import , primary culture.
para girdin/arastırma oranın azsa seçerek ilerlemende fayda var,