Victoria 2 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
C. Trade Bölümü

Hazırladığım bir rehber ondan bir kesit. Eksik ve cilalanmamış noktaları olabilir.

Trade.png


Bu bölümde dünya üzerinde dönmekte olan ticaret hakkında bilgi almak için kullanıyoruz. Ürünlerin fiyat grafiği, arz ve talep bilgisi, en büyük üreticiler, iç (common) ve dış (world) piyasa, ihtiyaçlar ve manuel trade gibi özellikleri barındırmakta. Ürün simgelerinin üzerinde imlecinizi bekletirseniz o ürünün en büyük 5 üreticisini görürsünüz. Bir ürünün fiyatıın üzerine tıklarsanız Arz (supply) ve Talep (demand) miktarını  görürsünüz. İdeal piyasda olduğu gibi az üretilip çok talep edilen şeyin fiyatı artar. Tam tersi durumda fiyat düşer. Fiyat grafiğine ise ürünün fiyat yazan kısmına tıklarsanız ulaşırsınız. Ayrıca fiyat grafiğinden manuel trade de yapabilirsiniz.         

1.      Stockpile ile manuel trade birbiri ile çalışan bir mekaniktir. Stockpile bir ürünü ne kadar stokladığımızı gösterirken, manuel trade ile o ürünü ne kadar alacağınızı ve ne kadar stoklayacağınızı belirtirsiniz. Manuel ticaret yapmak için öncelikle ‘’Automate’’ kısmındaki tiki kaldırıyoruz. Ardından bir şey stoklayacaksak sol altaki Sell butonunu Buy butonuna çevirip ne kadar stok yapacağımızı slider ile belirliyoruz ve confirm trade butonu ile istediğimiz miktarı belirliyoruz. Stoklayabileceğiniz maksimum miktar 2000 birimdir o yüzden çok üretilen bir ürünün piyasasını manipüle etmek zor olabilir. Sell ise tam tersidir biraz test ettiğimde sliderın pek bir önemi yok gibi geldi o yüzden bir şeyler satmak için bu özelliği kullanmayın.

unknown.png unknown.png

2.      Oyunda sıralamada yüksek olmanın ne denli önemli olduğunu gösteren yegane olaydan bahsedelim biraz. Dış/Dünya piyasasının mal satın alma önceliğini belirleyen faktörleri konuşalım. Oyundaki herhangi bir ekonomik pop, fabrika ve devlet bir kaynağa ihtiyacı olursa öncekle kendi iç piyasasında bu talebi karşılamaya çalışır. Eğer mal yoksa veya az varsa bu sefer bu malları dışarıdan temin etmeye çalışır. Peki onlarca hatta yüzlerce devlet varken dış piyasadaki mallar nasıl dağıtılır? Sıralamayla tabi ki! Eğer sıralamada birinci iseniz dünya piyasasından ihtiyacınız olan ürünleri alırsınız. Geri kalan malları sıralama baz alınarak sırayla satın alınır. Bunun istinası ise Sphere of Influence’dir. SoI olan her devlet öncelikle sizle alışeriş yapar hatta ürün değiş tokuşunda tarrifs vergisi uygulanmaz.
 
3.      SoI ve iç piyasa mevzusunu daha iyi anlamanız için ayrıca bir tane madde daha açıyorum. Common market yani İç piyasadan bahsedeceğim. Bu piyasada üretilen her şey ülkedeki vatandaşlarınız tarafından tüketilir. SoI’lerimiz varsa o SoI’lerin kaynakları bizim common marketimize bizim kaynaklarımız onların common marketine girer. Hatta diğer 3. Parti SoI’leriniz de bu markete ortak girer. Bu şekilde hem değerli hammaddelerin dünya piyasasına çıkmadan bizde tüketimini garantiler, hem sıralamamız düşükse bile kendimize ait bir pazarımız olur. Kendimize ait bu piyasa ile fabrikalarımızın para kaybını bir bakıma önlemekteyiz. Dediğim gibi tarriflerden alınan vergi ortadan kalkıyor ama getirisi çok büyük.

1- Kapitalistleri Projects bölümünden parasal yardımda bulunabilirsin.
2- O bölgedeki eğitim durumu, nüfus ve kaynaklara bakmalısın. Kömür olan eyalette kurduğun bir cam fabrikası daha iyi sonuçlar verir.
3- İçin üste bak.
[+] 4 üye SatanistKesenKedi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
 


Bu Konudaki Yorumlar
Victoria 2 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar - Yazar: SatanistKesenKedi - 01-06-2020, 22:08



Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.