Yama Notları: EU4 - 1.30 'Austria' Yama Notları
(05-06-2020, 15:28)altnkurt : Flat manpower ve sailor veren binalar olsun savunma veren bina olsun yeni binaları beğendim. 3 dev topraktan 1,5k manpower almak güzel olacaktır.
State limiti yerine gelen mekaniği beğenmiş olsam da wide oynayanlara fazla avantaj sağlaması hoşuma gitmedi.
Ticaret şirketi yatırımlarında tier 3 yatırımdan her bölgeye sadece bi tane yapılabilecek olması kolonicilere sağlam nerf ama tüm dünyaya ticaret şirketi kurabiliyor olmak bu bonuslardan kolonici olmayan bir çok ülkenin de yararlanacağı anlamına geliyor.
Korsanların 1444'ten itibaren emperyalism cbsi kullanabilmesi op gidi duruyor. Korsan Ryukyu wcsi görebiliriz bence.
Reform merkezleri nerflenirken imparator da bufflanmış. Ülkeleri hreye sokacak bir cb eklenmiş imparatora. Bunu beğendim.
Gemi savaşları baya elden geçirilmiş gibi duruyor. Britanya'nın denizlerdeki hakimiyeti sona mı eriyor acaba?
Ticaret şirketlerindeki din değiştirme butonu Avrupa'da çalışmayacakmış, bu üzdü. Venedik'te Ceneviz'de gemi gezdirip İslamiyet yaymayı planlıyordum oysa ki.
Başkent taşımak için kıta şartı kalkmış ama her yer ticaret şirketi olabileceği için çok bir esprisi kalmadı galiba bunun.
Subject devletler artık overlordu hredeyse topraklarını hreye katacakmış. HRE'de bi Macar görür müyüz dersiniz?
Drill bonusları nerf yemiş birazcık, bu da üzdü.
Ticaret şirketlerinin otonomisiyle ilgili bişeyler değişmiş ama bunu oynamadan anlayamayız sanıyorum.
Kolonisti olmayan AI ülkeler artık Charter ile toprak almayacakmış. Malaya'da Papalık görmicez, güzel.
Shadow Kingdom imparatorluk olayına dönmüş, bu da güzel.
Reform ilerlemesi ile yönetim limiti arttırılabiliyor, cumhuriyetlerde 100 republic traditionda +%100 reform ilerlemesi kazanıyoruz. Bu gizli bi buff olabilir. Korsanlardaki +%75 yönetim limiti kullanımını ekarte edebilir. Ayrıca tüccar cumhuriyetlerindeki 20 toprak limiti de kalkmış.
Admin eff ve abso limiti de düşürülmüş. Ayrıca estatelerin çoğu etkileşimi max abso yiyor. Ama genel olarak estatelerle ilgili değişmeler favorim bu yamada.
Introduce heir olayı ilginç olabilir.
Denizdeki birimlerin attrition yeme olayı da yine çok can yakacak ama hoş değişikliklerden.

Burgonya-Lotharingia gibi ülkelerin elden geçirilmesi güzel ama bir sürü adını duymadığımız hatta oyunda hiç görmediğimiz ülkelere özel idealar, görev ağaçları hatta kostümler eklenmiş. 1444'te başlayıp kendi ideası olmayan onca ülke varken 100 oyunda 1 kere ancak göreceğimiz 1444'te var olmayan ülkelere neden bu kadar uğraşılmış anlam veremedim.

Sonuncu yazdığınıza kesinlikle katılıyorum. Hala düzeltilmeyen yanlış isimler ve kültürler dururken, hala en ufak güncelleme almamış 1444 devletleri olmasına rağmen hiçbirinin umursanmayıp da nadiren görülen devletlerin eventlar ve ağaçlarla donatılması abes geldi bana da.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
EU4 - 1.30 'Austria' Yama Notları - Yazar: Henri - 04-06-2020, 16:50
EU4 - 1.30 'Austria' Yama Notları - Yazar: Jokzilla - 05-06-2020, 03:50
EU4 - 1.30 'Austria' Yama Notları - Yazar: Defterdar - 05-06-2020, 07:12
EU4 - 1.30 'Austria' Yama Notları - Yazar: Voidian - 05-06-2020, 12:58
EU4 - 1.30 'Austria' Yama Notları - Yazar: Türk Şad - 05-06-2020, 13:37
EU4 - 1.30 'Austria' Yama Notları - Yazar: Defterdar - 05-06-2020, 13:50
EU4 - 1.30 'Austria' Yama Notları - Yazar: Voidian - 05-06-2020, 13:51
EU4 - 1.30 'Austria' Yama Notları - Yazar: Voidian - 05-06-2020, 14:46
EU4 - 1.30 'Austria' Yama Notları - Yazar: altnkurt - 05-06-2020, 15:28
EU4 - 1.30 'Austria' Yama Notları - Yazar: tahr1bad - 05-06-2020, 20:54
EU4 - 1.30 'Austria' Yama Notları - Yazar: Defterdar - 05-06-2020, 22:13

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.