Sohbet: Kitap Sohbetleri #1: Kitap Okumanın Faydaları
Kitap okuma beyni ve hayal gücünü oldukça geliştiren bir eylemdir bence. Olaylara bakış açınızı artırır. Farklı düşünme beceresi kazandırır. Ayrıca bir karakter gözünden okunan kitaplar empati yeteneğinizi arttırdığını düşünüyorum.

Ayrıca kitap okumak bir şeyler öğrenme konusunda çok iyidir. Kurgusal bir kitaptan bile öğrenebileceğiniz çok şey vardır. Örneğin bir klasik olan Viktor Hugo'nun Sefiller romanını ele alalım. İlk bakışta bir kurgu, dram romanı olarak görülebilir. Ama Sefiller'den öğrenebileceğiniz sayısız bilgi vardı. Mesela dönemin Fransa'sının sosyal hayatı gibi.

Bir de benim çok hoşuma giden bir şey var kitap okuma konusunda. Dante İlahi Komedya'sını 14. yüzyılda yazdı. Ben bu kitabı (günümüzde kitap şeklinde olan versiyonu) şuan okuduğumda 14. yüzyılda kaleme alınan bir eseri okumuş oluyorum. Bu bana göre paha biçilemez bir keyif.
[+] 2 üye Justicar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Kitap Sohbetleri #1: Kitap Okumanın Faydaları - Yazar: Justicar - 21-06-2020, 18:47

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.