23-06-2020, 16:39
İttifaklıklar savunma amaçlı yapılabilir diye düşünüyorum. Mesela Japonya savaşından sonra, İskender gidene kadar ben İspanya ile müttefiktim. Aynı şekilde Osmanı ile de Mısır için ally olmuştum. Bence call ally demeden tek tek oyuncuları çağırmak yapılabilmeli. Mesela ben Almanya oynuyorum. Amerika, Fransa savaşına gelmek istemiyor diyelim. O zaman savaşı açıp ally ülkeleri tek tek çağırabilmeliyim. Bence savaş liderinin yenilmesi ile savaşın kaybedilmesi çok mantıksız değil. Zaten lider savaşı kaybettiyse diğer ülkelerin yapabileceği çok bir şey kalmıyor. Fakat lider ittifaklarına inanıyorsa savaşa devam edebilmeli. Fakat sen büyük ihtimal Japonya savaşından dolayı bunu dedin. O konuya bende katılıyorum. Great war´lar hariç diğer savaşlarda eğer savaş lideri sen değilsen ve sen infamy harcayarak bir şey eklediysen, savaş liderinin durduk yere savaşı bitirmesi oyuncuya zarar veriyor. Burada oyuncuların iletişiminin azlığından kaynaklanan bir sorun var olduğunu düşünüyorum. Mesela o Japonya savaşında Japonya savaş sebeplerini eklemeden önce Almanya´ya başvurmalıydı. Eğer savaştan çıkacaksa bunu oyuncuya bildirmeliydi. O yüzden burada kuraldan daha çok iletişimin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir"
Victor Hugo
Victor Hugo