24-06-2020, 23:49
Konsol Savaşları konu dizisinin ilk konusu için SNES ve Sega Genesis'i seçtim çünkü belki de tarihin en çekişmeli konsol savaşları o zaman yaşandı. Sega'nın "Sega does what Nintendon't" gibi agresif ve akılda kalıcı reklamları, Nintendo'nun "Now you are playing with power, SUPER POWER" gibi vurgulu sloganları bu nesli bence en çekişmeli konsol savaşının geçtiği nesil yapıyor.
- Her açıdan SNES'in daha üstün olduğunu düşünüyorum. Nintendo'nun oyunları ve konsolları açısından benim için yeri her zaman ayrı. Ancak objektif açıdan baktığımda da işlemci hızı dışında tüm özelliklerde SNES'in üstün olduğunu görüyorum. Konudaki Genesis reklamında olduğu gibi vaktiyle Sega yegane üstünlüğünü alıcıların gözüne sokmaya çalışmış. Ayrıca Genesis oynayanları "havalı çocuk" olarak lanse etmeye çalışırken Nintendo'yu çocuk oyuncağı gibi göstermeye çalışan bir reklam kampanyası yürütmüş. Sega'nın başarısını sağlam kütüphanesine ve başarılı reklam kampanyasına borçlu olduğunu düşünüyorum.
- İki konsola da sahip değilim ancak oyunlarını emülatör aracılığıyla daha önce deneyimlemiştim.
- Türkiye için konuşmak gerekirse ikinci el Genesis oyunlarını ve konsollarını nispeten uygun fiyata bulmak SNES'e göre daha kolay. Son zamanlarda SNES'e talebin artmasıyla haliyle fiyatları da dünya çapında yükseldi.
- İki konsolun da kütüphaneleri çok iyi. Sega'nın dönemine göre iyi spor oyunları ve arcade portları, Nintendo'nun platform oyunları ve rol yapma oyunları günümüzde bile tarihin en iyileri arasında görülür. Sonic the Hedgehog, Altered Beast; Super Mario World, F-Zero, Legend of Zelda ve daha niceleri...