2 - 3 Eylül 1964 yılında Yugoslavya’da düzenlenen “10. Balkan Melodileri Festivali”ne, Balkan ülkeleriyle birlikte Türkiye de katılır. Tülay German, Erol Büyükburç ve Tanju Okan ülkemizi temsil ederler.
Bu yarışma Türkiye müzik tarihi için çok önemlidir, zira ilk kez anonim bir halk türküsü, batı enstrümanları ile çalınmıştır. Tülay German’ın seslendirdiği Burçak Tarlası şarkısı yarışmadaki başarısından sonra 1964 yılında 45’lik plak şeklinde piyasaya sunulur ve çok popüler olur.
Bu şarkı, Türkiye’de Anadolu Rock/Anadolu Pop dönemini başlatması açışından tarihi bir önem taşımaktadır.
Şarkının kaynağı olan Burçak Tarlası türküsünün konusu ise şöyledir. Tokat - Niksar’ın bir köyünden İstanbul’a askerlik yapmaya gelen bir genç adam, İstanbul’da yaşayan bir şehirli kadına aşık olur ve ona köylerinde bulunan çiftlik ve tarlaların büyüklüğünden, çok zengin olduklarından bahsederek gözünü boyar. Kadın ise adamın zenginlik vaatlerinin etkisi altında, ailesinin izni olmamasına rağmen, köye gelin olarak gider.
Ama köyde hayallerini kurduğu ortamı bulamaz. Kandırılmıştır. Bu türküde bedbaht kadının, yeni hayatında karşılaştığı zorluklar ve karşılaştığı adaletsizlikler karşısındaki isyanı anlatılmaktadır.
(Alıntıdır)