29-08-2020, 16:36
(29-08-2020, 16:21)Witch-King : Anladım saolasın. Ayrıca Türkçe modun çıkması ne kadar sürer sence 1 ay içinde çıkıyor mu? İngilizce seviyen çok iyi olmadan EU4 oynanabilir olsa da CK3 çok zor olacak
Türkçe yama ne zaman çıkar bilemiyorum. Crusader Kings metin ağırlıklı bir oyun olduğu için çevrilmesi zaman alacaktır diye tahmin ediyorum.
Evet, Crusader Kings'i "tam olarak" anlaman için İngilizcenin belli bir seviyenin üstünde olması gerek. Fakat oyunu oynayabilmek için oynanışa etki edecek cümleleri ve modifierları anlasan yeter. Eventleri okuyacak kadar İngilizce bilmen oyunu daha keyifli hâle getirse de, İngilizceyi iyi bilmemenin oyunu oynanmaz hâle getirdiğini düşünmüyorum. Ben CK2'ye ilk başladığımda İngilizcem o kadar iyi değildi ve zorlana zorlana, bir taraftan da Türkçe videolar izleye izleye oyunu kavramaya başladım. Şu an CK2'yi çoğunlukla anlama zorluğu çekmeden oynayabiliyorum. Forumumuzda sorular sorabilir, CK3 çıktıktan sonra yazılacak Türkçe rehberleri okuyabilirsin. Bu sayede Crusader Kings öğrenme yolundaki yokuşu daha hızlı aşabilirsin.