18-09-2020, 22:46

Bohemya Düklüğü - Bohemya Krallığı - Kutsal Roma
Sürekli vasal isyanları patlak verdiği için büyük imparatorluklarla oynamaktan sıkılarak açtığım Bohemya Düklüğü oyunumda bir anda kendimi hem kutsal, hem Roma, hemde imparatorluk olabilmek için savaşırken buldum.
Tahta oturduğumda İmparatorluk paramparça olmuş, büyük vasallar bağımsızlıklarını kazanmıştı. Ama ülke liderini elektörler kendileri seçtiği için olsagerek ben imparator olduktan sonra hiç vasal isyanıyla karşılaşmadım. Bu sebeple ilk zamanlar kolayca imparatorluğu birleştirip daha sonra toprakları hızlıca genişletebildim. Ama bir zaman sonra sürekli minik minik kontluklar için savaş sebebi bulmak can sıkıcı olmaya başladı. 10-12 ayda sadece 1 tane kontluğa claim atabilmek bu kadar büyük ülke için yorucu ve sıkıcı geldi. Zaten son 100 yılım varislerimi imparator yapabilmek için elektörlere entrika kurmakla geçti.
Sonuç olarak şu ana kadar en zevk aldığım oyunum oldu. Bohemyayı kolay bir devlet olarak tavsiye edebilirim. Aynı şekilde benim gibi vasal isyanları yüzünden İmparatorluk oynamaktan kaçınan varsa, HRE nin yönetimi oldukça basit.