Rome II - Baktriya
#1
Total War: ROME II Baktriya Türkçe Bilgi

Baktria_icon.png
BAKTRIYA
"Kazanç, gurur, genişleme"

Baktria_map.png
mon_64.png
Mirasçı Krallıklar
public_order_positive.png Düşman işgaline karşı -%50 direniş
diplomacy_negative.png Helenik ülkelere karşı diplomasi dezavantajı

mon_64.png
Kraliyet Ailesi
public_order_positive.png Farklı kültürler için -%100 kamudüzensizliği
wealth_positive.png Tüm ticaret binalarından %20 fazladan gelir

Baktriya doğu ve batı arasındaki ticaretin anahtar noktası, doğuda Hindistan ve hatta Çin'e uzanan bir kapı. Günümüz Afganistan topraklarında bulunan bu ülkenin hükmettiği topraklar arasında bulunan Kandahar bizzat Büyük İskender tarafından kurulmuş şehirlerden birisidir.

Selevkos İmparatorluğu'nun koruması altında olan Baktriya, bin şehir barındıran eyaletleriyle meşhurdur. Üzerinde bulunduğu ticaret rotaları ve bereketli tarım arazileri Baktriya'nın zengin bir devlet haline gelmesini sağlamıştır. Bu bölgede Fars halkları bulunduğu gibi bir o kadar da Yunan koloniciler İskender'in otoritesi altında bölgeye yerleşmiştir. İskender'in karısı ve varisinin annesi olan Roxana esasen Baktriya kökenli bir prensestir.

Bac_Horse_Archers.pngBac_Royal_Cav.pngBac_Royal_Guard.pngGre_Hellenic_Cataphracts.pngInd_Armour_Elephants.pngBac_Hillmen.pngGre_Thorax_Sword.pngBac_Peltasts.pngGre_Pike.pngGre_Thorax_Pike.pngEas_Garrison_Spear.pngBac_Light_Horse.png

İskender'in ölümüyle birlikte yaşanan savaşlar sonrası Muzaffer Seleucus İskender'in İmparatorluğu'nun doğu toprakları üzerinde hakimiyet kurmayı başarmıştır ve bu doğu toprakları kendi içerisinde Baktriya'yı da kapsar. Bu bölge ağır bir biçimde Yunan kolonistlerin toplandığı bir bölge olma özelliğini taşır ve doğuda bulunan diğer Krallıklara nazaran ciddi bir şekilde Helenize edilmiştir. Bu gibi sebeplerden ötürü Baktriya'nın ordusunda hoplite, peltast gibi Yunan birimler bulunur ancak yine de bir Doğu ülkesi olan Baktriya kendine has okçu atlılara da sahiptir.

Selevkos İmparatorluğu İskender'in ölümü sonrası Veraset Savaşlarında savaşa dahil olan neredeyse diğer herkese karşı tek başına göğüs gerdiğinde, Baktriya belli bir derece bağımsızlığa sahip bir satraplıktı. İkinci ve Üçüncü Suriye Savaşı arasında tarih olarak milattan önce 3. yüzyıla denk gelen bir zaman aralığında Baktriya Diodotus'un hükümdarlığı altında tamamen bağımsız bir Helenistik Krallık haline gelmiştir. Yeni Krallarının yol göstericiliğiyle birlikte Baktriyalılar ciddi bir askeri güç oluşturabilir hale gelmiş, Selevkos'ların batıda meşgul olup doğuyla ilgilenememesinden faydalanmıştır. Baktriya'nın sahip olduğu zenginlik ve ordularının kabiliyeti Baktriya'nın birgün Akdeniz'e sınırının olmasıyla sonuçlanabilir nitelikte.

Veraset Savaşlarını yaşayan devletler olarak Helenik Devletler Baktriya'ya karşı saklamış olabileceği bir karta sahip değildir. Sonuç olarak Baktriya askerleri diğer Helenik ordularla karşıya geldiğinde büyük bir cesarete sahip olurlar. Ticaret için güel bir konumda bulunan Baktriya, ek olarak endüstri geliri elde eder. Helenik bir yapıda oldukları için diğer Helenik topraklara kendilerini kabul ettirmede sıkıntı yaşamalar. Ancak bu kadar doğuda yeralan bir Helenik Krallık olarak Baktriya'nın bölgedeki yabancı devletlerle arasında büyük sıkıntılar var.

700px-TWRII_Baktria2.png
Cevapla
 


Bu Konudaki Yorumlar
Rome II - Baktriya - Yazar: Duman - 20-02-2016, 15:56
Rome II - Baktriya - Yazar: remember - 25-02-2019, 16:21



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.