4K Monitor Tavsiye Verebilir misiniz?
PC'de Ultrawide tamamen kişinin keyfine kalmış bir tercih. Ben şahsen sevmiyorum. Ultrawide desteği genele yayılmış bir şey değil ve yakın gelecekte de bunun değişeceğini öngörmüyorum. Destekleyen oyunlarda ekran yeterince büyükse keyifle oynanabilir ama bence ultrawide'ın asıl olayı bu değil. Çok büyük modellerini alıp arada çizgiler olmadan dual veya triple monitör dizilimi olarak kullanmak.

27" boyutunda 2K PC için şuanın teknolojisinde ideal oran. Bütçe bu kadar genişken model üzerinde seçim yapmak zor. Uzun uzun, tek tek modelleri karşılaştırmak lazım. Ben Türkiye'de f/p oranı çok iyi diye Samsung LC27HG70QQMXUF modelini öneriyodum. Fiyat tamamen denklem dışın bırakıldığında da 2K 144HZ modelleri arasında iyi bir tercih olabilir. QLED özet olarak OLED ile kıyaslanacak bir şey olmasa da VA'nın çok iyi bir versiyonu veya Premium VA olarak düşünülebilir. Normal VA olsa çok iyi IPS paneller varken tavsiye etmezdim fakat QLED'in de IPS'ten öne çıktığı kısımlar var. Yine de dediğim gibi aslında panel tipine bu kadar takılmamak lazım. İki IPS panel arasında da dağlar kadar fark olabiliyor. Önemli olan modelde kullanılan panelin ne olduğu.

PS5 için yerleşik düzene geçilmişse tabi ki açık ara en ideali 55" bir OLED TV almak. Sıradan bir OLED panel ile IPS'in en iyisi arasında bile dağlar kadar fark var. Monitor alınacaksa yine iyi panelli bir 32" 60HZ bir model değerlendirilebilir. Çift monitör olacağından ve film vs. de büyük olanda izleneceğinden 32" olanın VA veya QLED olmasını tavsiye etmem. IPS olup görüş açısı genişliği avantajı olmalı.

Tek tek model kıyası için rtings sitesi çok iyi ve profesyonel bir analiz yapıyor. Fakat bu siteleri kullanırken tam bir beginner's trap olan bir hususa çok dikkat etmek lazım. Bu tarz panel analizlerinde mükemmel paneli aramıyoruz. Sadece kıyas için kullanıyoruz. Yani sadece 7.3 puan almış diye can sıkmamak lazım. Burayı kullanmamızdaki tüm amaç 7.0 alan ile kıyaslamak. Onun dışında aynı model ürünler ülkelere/bölgelere göre farklılık gösterebiliyor. Modelin tam kodunun ne olduğuna ve hangi kodlusunu aldığımıza iyi dikkat etmek lazım.

https://www.rtings.com/
[+] 1 üye Voidian nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
4K Monitor Tavsiye Verebilir misiniz? - Yazar: Sezar - 15-10-2020, 22:11
4K Monitor Tavsiye Verebilir misiniz? - Yazar: Voidian - 15-10-2020, 23:34
4K Monitor Tavsiye Verebilir misiniz? - Yazar: Sezar - 16-10-2020, 09:17
4K Monitor Tavsiye Verebilir misiniz? - Yazar: cemal - 16-10-2020, 10:56
4K Monitor Tavsiye Verebilir misiniz? - Yazar: Sezar - 16-10-2020, 12:04
4K Monitor Tavsiye Verebilir misiniz? - Yazar: Voidian - 17-10-2020, 00:15
4K Monitor Tavsiye Verebilir misiniz? - Yazar: Sezar - 17-10-2020, 18:04
4K Monitor Tavsiye Verebilir misiniz? - Yazar: Voidian - 17-10-2020, 18:24

Konuyu Okuyanlar: 7 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.