Türkiye Mihver Devletleriyle Savaşa Katılsaydı?
(20-10-2020, 01:46)Kizil1299 :
(17-12-2018, 15:22)tengri55 : German-Turkish_Treaty_of_Friendship_and_...70x470.jpg

Tarihte varsayımlarla ilerlenmez ama Türkiye o zamanlar Mihver devletlerle birlikte savaşsaydı savaşın seyri değişir miydi? Şu an nasıl bir halde olurduk? Şahsen ben I. DS'dan çıkmış şekilde ve yorgun olarak çok varlık gösteremeyeceğimizi ama stratejik konumumuzuu göz önüne alırsak işlerin değişebileceğini düşünüyorum. Ya siz?

Kesinlikle savaşın seyri değişecekti burada hitlerin zekasına kadar eleştiren olmuş ama galiba tarihi oyunlardan falan öğrenmişler öyle gözüküyor bir kere hitlerin savaşı kaybetmesinin nedeni kaynak sıkıntısı ve tüm dünya ile savaşta olması ayrıca sovyet bozgununun ana nedeni yine kış ve kaynak sorunu kaynakların en önemli eksiği'de petrol biliyorsunuz ki Nazi tüm gücünü yıldırım harekatından alır yani motorize bir ordudan fransa ve polonya da bu sayede teslim olmuştur çok hızlı harekat düzenlenir ve düşman ne olduğunu şaşırırdı hitler bunu sovyet savaşının ilk sıraları yapabiliyordu çünkü suni petroller tankları doyuruyordu hitler kışın yakın olduğunu bildiği için bakünün önemli bir rol oynadığını'da bilmekteydi ve en hızlı şekilde baküye yöneldi taaki suni petroller general kışın sayesinde donana kadar. Size soruyorum Türkiyenin hemen yanı başında duran bakü Kafakasyadan yapılcak (tabiki alman ordusu ile birlikte) Harekat ile orayı ele geçirmek pek mümkündür buda kışdan önce yapılmalıydı ki almanlar hızını kaybetmemiş olsun ayrıca libyada ve mısırda ki italyan ordsununada suriye üzerinden yardım edilirdi. Yani Hitlerin bu kaynaklara ulaşmadan savaşı sonsuza kadar nasıl devam ettirebilirdi akıl mantık işi değil zaten isyan sabatoj ve uçak bombardımanları'da cabası. Dediğim gibi çok büyük bir şekilde savaş seyri değişebilrdi ama kader.

Kizil1299 bu olay senin söylediğin şekilde sonuçlanmazdı. Bakü petrollerine Türkiye üzerinden Alman destekli bir taarruz malesef imkansızdı. Böyle bir operasyon yapmak için ülkemizin doğu sınırı çok engebeli ve malesef o tarihlerde Alman zırhlılarını sevk edecek bir altyapı(yol) bölgede malesef sıkıntılı. Bu sebeplerden Türkiye'nin Bakü petrollerine saldırıda Almanların işine yaracak bir durumda olduğunu o dönemin şartlarına göre düşünmüyorum.
[+] 1 üye SkyWolf nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Türkiye Mihver Devletleriyle Savaşa Katılsaydı? - Yazar: SkyWolf - 20-10-2020, 11:24

Konuyu Okuyanlar: 6 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.