Türkiye Mihver Devletleriyle Savaşa Katılsaydı?
(20-10-2020, 11:24)SkyWolf : Kizil1299 bu olay senin söylediğin şekilde sonuçlanmazdı. Bakü petrollerine Türkiye üzerinden Alman destekli bir taarruz malesef imkansızdı. Böyle bir operasyon yapmak için ülkemizin doğu sınırı çok engebeli ve malesef o tarihlerde Alman zırhlılarını sevk edecek bir altyapı(yol) bölgede malesef sıkıntılı. Bu sebeplerden Türkiye'nin Bakü petrollerine saldırıda Almanların işine yaracak bir durumda olduğunu o dönemin şartlarına göre düşünmüyorum.
İmkansiz diyorsun neye göre imkansız dağ ve engebeli olması almanlar için bir engel değil bizim için engel o ayrı ayrıca ben diyorum ki barborassa harekatından biraz sonra yani moskoavaya 3-4 şehir kalmış iken Almanlar zaten Türkiye üzerinden baküye ulaşmayı istiyordu bunu Türkiye savaşa yanaşmadığı için Tr üzerinden dimdirek yararak gitmeyi planlamıştı bile zaten alman ordularına dayanmak söz konusu değil 1hatfa belki ama bu durum Almanlar için çok meşakkatli çünkü bizim rahat duramyacağımızı ve arkadan sabotoj yapacağımızı bildiği için generalleri tarafından kırım halkını kullanrak baküye yürümek istedi adamın tek istediği petrol kardeşim anlatamadım galiba sovyet zaten çoğu birliğini ne var ne yok alman cephesine göndermiş bizim orada diyelim 2-3 tabur var alman ve bizim yapcağımız harekat ile ben zaten kafaksyayı aşıp turana gidelim demedim baküyü alalım yeter dedim bu zaten çok zor değil hemen önümüzde kardeşim almanlar baküye ulaşmak için sırf bir sürü vakit ve insan kaybettiler ya kaynak olacaktı yada savaşı kaybedeceklerdi ki kaybettiler bunun neresi imkansız anlatamadım galiba ki zaten sovyet orada direnemez tıpkı barborassadan önce direnmediği gibi ayrıca dediğim gibi bunu sen aşşağıdada belirtmişsin italyan cephesine lojistik bir destek karadan sağlanabilirdi eğer şimalı afrika tutulsa idi zaten ingilterenin donanmaya yaptığı büyük lojistikte ulaşamyacaktı ve ingiliz akdenizde büyük bir darbe alcaktı bu dediklerimiz varsayım ama olmayacak şeyler değil. Sovyete gelince stalingrad muharebesinden önce açılmış bir kafkasya cephesi ile sovyet stalin gradda'da bu kadar yaman savaşamayacaktı yani her trülü etrafı sarılmış olacaktı en azından hitler sibiryaya doğru ilerleyemesede sovyeti orada tutabilirdi.

(20-10-2020, 20:44)The Last Kaiser : Hiçbir şey değişmezdi. Almanlar 1941'den itibaren daha Afrika'daki DAK kuvvetlerini zar zor ikmal ediyordu. Doğu Cephesinden dolayı Türkiye'ye asker göndermeleri de mantık dışıydı. Türk ordusu da o vakitler tek başına İngiltere ya da Amerika orduları ile denk güçte değildi. Kafkaslarda ne biz ne de Sovyetler ilerleyebilirdi. 1943'e kadar Kafkasya'daki çoğu Sovyet tümeni kağıt üstünde olması gerekenden güçsüzdü. Berbat altyapı da cabası. Yani  ilk başlarda dayansak da en sonun da yenilirdik ve Müttefikler'e çok fazla bela da olmazdık
Yazımı okudun mu bilmem ama afrikaya sağlanamayan lojistiğin temel nedeni italyan donanmasına yeterli petrol ulaşamaması idi ki erwin rommel gibi bir adamın orada neler yaptığı hepimizin malumatı ilk dakikalarda trnin suriye üzerinden ilerlemesi karadan gelen lojistik destek ile müttefik kuvvetleri zora sokacaktı sen savaşın sonlarını öneriyorsun savaşın sonlarından bahsetmiyorum zaten almanın büyük hızda ilerleyişte olduğu zamanlarda yani fransa düşmüş sovyette ilerleyiş var bu zamanlarda suriyede açılan bir cephe ki fransa yok bu cephe korunamyacak ayrıca ingilizler italyanlar ile savaşta ve orada müslüman kesimler oldukça rahatsız onların desteği söz konusuda var. Yani oranın kaybedilmesi tamamen deniz'den lojistij zorunluluğu italyan donanması'da petrole muhtaç durumda yine bakü petrolleri konusu burada ana hedefimiz trnin alman ile baküyü ele geçirmesi petrollerin sağlanması bilmem nasıl olurdu böyle olsa idi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Türkiye Mihver Devletleriyle Savaşa Katılsaydı? - Yazar: Kizil1299 - 21-10-2020, 01:05

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.