Türkiye Mihver Devletleriyle Savaşa Katılsaydı?
(24-10-2020, 21:47)Kizil1299 :
(21-10-2020, 08:12)SkyWolf : O dönemde ve o yetersiz alt yapıda Doğuanadolu üzerinden Alman taklarını ilerletemezsin. Galiba bilmiyorsun ama Almanların en süper tankı denen Tiger I tankının saatteki hızı maksimum 40km oda güzel bir yol üzerinde ilerliyorsa. Engebeli arazide Alman taklarını ilerletemeyince Ruslar Kafkas cephesine asker sevk edince sadece piyadeler ile Bakü'ye kadar ilerlenemezdi ki bölgenin engebesinden dolayı piyade birlikleri bile hızlı ilerleyemezdi. Almanların savaşın başında üstünlük kurmasını sağlayan Yıldırım Harekatı'nı Türkiye'nin doğusundan Bakü'ye giderken kullanamazsın. Bu sebepten harekat sıkıntılı olurdu hatta belki başarısız olurdu.
Çok rahat'da ilerlersin doğu kuzey anadolu senin bildiğini sandığın gibi her yer dik bayır değil elbette ki bir yerden girilecek bu kadar saçma bir şey görmedim ben ben osmanlıda 2-3 askerle geçti o dağları ww1'de kalkmış ww2'de motorize olan bir alman ordusuna engel diyorsun google mapsı aç ve bak nasıl bir yer orası. Ve ayrıca Sovyet savunamayacak bile kafkasyaya getireceği orda elle sayılır bir ordu olacak 1942 almanına dayanacak bir ordu'da olmayacak bombardıman ve hava üstünlüğü'de cabası. Yani orada kafkasların üstüne çıkmasak ki çıkarız. Sadece baküyü alsak bile almanların çok işine yarayacaktır Anltmak istediği şeyi hala kavrayamadın ayrıca tiger'lar savaşın sonlarında doğru ortaya çıktı ben başlarından bahsettim panzerler bile yeter orası için çünkü sovyet hem kırımdan gelen hem kafakaslardan gelen bir orduyu tutamayacaktır. Olay çok basit aslında tek hedef bakü petrolleri. Ve engebeyi artık bahane etmeyin çünkü saçma orası alpler kadar yüksek değil geçiş için çok alternatifler var ve senin sovyet alman sınırlarında ki engebeyi kontrol etmeni önererim bazı yerlerde bizimkinden daha beter engebeler var.

WW1 de Osmanlının orayı aşıp almış olduğu başarıyı öğrenebilir miyiz acaba. M.K. Atatürk'ün İsmet İnönü'ye söylediği gibi; 'Bizim memlekete yol mu var İsmet Yunan nasıl ikmal yapsın, orduyu Sakarya'nın doğusuna çek, bırak gelsinler İsmet onları vatanın Harim-i İsmetinde (Kutsal Ocağında) boğacağım.' Bu sözden Türkiye koşullarının dönem itibari ile nasıl olduğunu inşallah biraz olsun anlatabilmişimdir.
[+] 1 üye SkyWolf nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Türkiye Mihver Devletleriyle Savaşa Katılsaydı? - Yazar: SkyWolf - 27-10-2020, 09:46

Konuyu Okuyanlar: 7 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.