Etkinlik: EU4 - Haftanın Ülkesi #3: Bizans
(30-11-2020, 23:00)xerbuf : Merhabalar 6 sefer Byzantium ile başlamama rağmen hiç bir zaman Austria ve Poland ile müttefik olamıyorum Ottoman bana saldırana kadar Hungary bir tek yanaşıyor ally olmaya o da 8 asker sayımı 20 ye çıkarttığım taktirde ve Albania ile ittifak olduğum zaman Osmanlı "Great Power" ile müttefikliği bozuyor 6 oyunumun 5'in de ilk savaş açtığı ülke ben oldum yaklaşık 1449 yılında gerçekleşiyor deniz savaşını kazandığım halde Marmarada ki gemilerim hiç bir şekilde karşıya geçişi kapatamıyor Anadoludan, Avrupaya ordusunu taşımaya devam ediyor Osmanlı bilgilenmek istiyorum bu konuda. Kullandığım dlcler : Art of war, Rights of man, El dorado

Geçişi kapatabilmen için geçişin olduğu yerlerdeki bölgelerden en az bir tanesini ele geçirmen lazım. Aksi takdirde deniz savaşını kazansan dahi geçişin olduğu iki bölgede onda olduğundan boğazlardan geçmeye devam eder. İttifak bulmak için itibar veren veya ilişki geliştirme veren danışman alman işe yarayabilir Polonya, Avusturya gibi ülkeler ilişkisi sana yüksek gelene ve Osmanlı rival atana kadar yeni oyuna başlamakta bir seçenek. Her zaman işe yaramaz ancak ne yaparsan yap büyük müttefik bulamadın diyelim çok az bir rakamla seninle müttefik olmuyorlar bu durumda Osmanlı etrafındaki ufak ülkelerin hepsiyle müttefik olursan 4-5 müttefik olduğunda Osmanlı yine sana saldırmayı erteliyor. Biraz şanslıysan bu sana 10 sene kadar kazandırabilir bu zamanda müttefik bulmak için oyunun durumuna göre farklı taktikler deneyebilirsin. Tabi bu çok verimli bir yol değil çünkü Osmanlı sana saldırmasa da müttefiklerinden birine saldırdığında senide savaşa çağıracağından olabildiğince hızlı şekilde büyük bir devletle müttefik olup bu ufak devletleri salman gerekiyor. Son çare gibi yani.

Birde Osmanlı İstanbul'u ele geçirmeden gücünün doruklarına çıkamaz aynı zamanda splendor biriktiremeden erken safhada saldırırsan kuşatma bonusuda olmadığından çok daha rahat bir savaş çıkarırsın.
[+] 1 üye savastutkunu nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
EU4 - Haftanın Ülkesi #3: Bizans - Yazar: Redtay - 14-05-2016, 23:47
EU4 - Haftanın Ülkesi #3 : Bizans - Yazar: Duman - 15-05-2016, 00:24
EU4 - Haftanın Ülkesi #3 : Bizans - Yazar: Furkovic - 15-05-2016, 00:48
EU4 - Haftanın Ülkesi #3 : Bizans - Yazar: gardyans - 18-05-2016, 15:07
RE: EU4 - Haftanın Ülkesi #3 : Bizans - Yazar: KARTAL - 03-08-2018, 16:24
RE: EU4 - Haftanın Ülkesi #3: Bizans - Yazar: Duman - 03-08-2018, 19:14
EU4 - Haftanın Ülkesi #3: Bizans - Yazar: Laas - 18-06-2019, 22:03
EU4 - Haftanın Ülkesi #3: Bizans - Yazar: xerbuf - 30-11-2020, 23:00
EU4 - Haftanın Ülkesi #3: Bizans - Yazar: savastutkunu - 01-12-2020, 00:09
EU4 - Haftanın Ülkesi #3: Bizans - Yazar: alemdarpasa - 01-12-2020, 02:01

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.