19-12-2020, 03:19
30k askere 1 Dragoon yetiyor. Eğer 60klık ordu kuracaksanız 1 hussar 1836'da yetiyor ama genelde supply limit yetmez. Eğer agresif oynayacaksanız Dragoon+ 1 top yerine engineer daha iyi. Eğer savunma gidecekseniz top bonusu ile Hussarın late game'de aldığı savunma puanı ile daha ilgi çekici. Manevra ise süvariler için çok fark yaratacak bir şey değil çünkü oyun başı dahi olsa çok büyük bir fark yaratmayacak yaratacaksa zaten sayı olarak üstün olmak gerek.
HPM'den baktım bu değerlere, eğer manevranın fark yaratacağı bir şey var ise o da muhtemelen piyade kısmındadır bunu da guard sağlıyor. Vanillanın aksine HPM'de guardlar her açıdan çok daha iyi üniteler. Yine ne olur nolmaz diye ben Dragoon+engineer gitme taraftarıyım böylece lazım olursa siege bonusunu alıp üzerine optimal değerde recon bonusunu alırım. (late game'de 90k askerde 3k dragoon olması yeterli. Hussar için 120 o da gereksiz bir ordu boyutu.)
HPM'den baktım bu değerlere, eğer manevranın fark yaratacağı bir şey var ise o da muhtemelen piyade kısmındadır bunu da guard sağlıyor. Vanillanın aksine HPM'de guardlar her açıdan çok daha iyi üniteler. Yine ne olur nolmaz diye ben Dragoon+engineer gitme taraftarıyım böylece lazım olursa siege bonusunu alıp üzerine optimal değerde recon bonusunu alırım. (late game'de 90k askerde 3k dragoon olması yeterli. Hussar için 120 o da gereksiz bir ordu boyutu.)