Epic Games'in çok fazla güç kullanması
1.png

Ben anlayamıyorum, herhangi bir oyun açık olmamasına rağmen başka programlar da açıkken halen birinci sırada EpicGamesLauncher var. GPU kullanımı ortalama %25 civarında. %15-35 arası değişiklik gösteriyor devamlı. Aynı şekilde işlemci kullanımı da çok fazla. 
Bu arada Ubisoft Connect ile Steam de açık. Onların GPU kullanımı %0.1 ile %0 arasında değişiyor. Ayrıca Epic durduk yerde 500mb üstü ram kullanıyor. Ayrıca basit bir oyun açtığımda dahi fanlar beklenenden çok daha hızlı çalışıyor.

sa.png

Harici GPU'nun kullanım oranı %6. 

sa2.png

Ancak Epic Games Launcher'ı kapattığımda %0'a düşüyor. Bu arada Ubisoft Connect ve Steam de halen açık. Ayrıca arkada başka programlar da var.

Yani insan ister istemez işkilleniyor. Hani derler ya, ürüne para ödemiyorsanız ürün sizsinizdir diye. Ciddi ciddi arkada mining falan yaptığını düşünmeye başladım. %6 ile yapılır mı bilmiyorum ama belki oyun açıkken fazla yükleniyordur, ya da azar azar ilerleme katedebiliyordur. 

Umarım bu sonuçlar sadece Epic Games Launcher'ın kalitesiz tasarımından kaynaklanıyordur. 

Sizde durumlar nasıl veya bu gpu'nun veya ram'in nereye harcandığını falan görebilir miyiz?
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Epic Games'in çok fazla güç kullanması - Yazar: Elefsar - 21-12-2020, 10:59

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.