24-12-2020, 10:26
(Son Düzenleme: 24-12-2020, 10:27, Düzenleyen: esatdemir098.)
(25-09-2017, 00:35)aegon : İyi bir İngiltere oyuncusu olarak sizlere birkaç tavsiyem varİyi hoşta ben onlarla müttefik olduğunda avusturya çağıramıyorum bile savaşa Aragon ve castile toprak verme vaadiyle cağırabiliyorum cağırıncada saçma sapan hareketler yapıp ordularını yok ettiriyorlar :/
1-aragon castille ve Avusturya ile dostluk kurup Maine event ini bekleyin ve savaşa girin böylece siz adada otururken dostlarımız Fransa'ya parçalar tabi ilk olarak Fransa da ki kaleleri yikin
2- Fransa pu almadan önce savaş yapmayın hem ordumuz yorulur hemde ae almış olursunuz ve koalisyon yersiniz
3- Fransa pu alındıktan sonra İrlanda yi fethet başlayın vasal kullanmayın
4- güllerin Savaşı'nda hangi kral iyiyse onu seçin ve bir an önce savaşı bitirmeye bakın gerekirse borç çekin
5- ilk idea olarak expoloration açıyoruz kesinlikle koloni yarısına erkenden gitmemiz lazım daha sonra defensive ve ekonomik açılabilir
6-mutlaka erken dönemde castille ve Portekiz i yok etmeye çalışın ilerde en büyük rakibiniz olurlar yoksa
7- ivory coast ve güney afrikayi koloni yapmayı unutmayın buraları aldıktan sonra oralarda bulunan devletlere de savaş açarak onları da annex leyin böylece Afrika'da büyük bir alana hakim olursunuz
8- koloni edilecek yerler ivory coast güney Afrika Endonezya Hindistan Çin Avustralya mexika karayipe Brezilya Kanada ve 13 koloni civarı
9- enstitüleri kendinizde çıkarmaya çalışın
10- ticaret en büyük gelir kaynağımız Afrika'ya ve Hindistana ve Endonezya ya tüccarlar gönderin
11- donanmanizi modern ve güçlü tutun donanma idea su açmaya gerek yok ama gemimiz çok ve modern olsun
12- İskandinavya genişlemek için gayet ideal
13- English Chanel da bulunan bütün ticaret merkezlerini almaya çalışın
14- dikkatli oynayın acele kararlar vermeyin ve fazla risk almayın
(23-12-2020, 19:00)SoulForged : Fransayi pu almaya calisiyorum dediklerinizi elimden geldigince yaptim fransa muttefikleriyel baris yapin demisiniz ama vassallarla baris duzenleyemezsiniz diyor anlasma yaptirmiyor. Yil 1461 oldu 7 tane kredi cektim surekli para eksiye gidiyor toplam 38 k ordum var yarisi parali asker ordu limitindeyim,12k da manpowerim var rakipteyse su an 60 k ya yakin ordu var adamdan cikmadan bekliyorum denizde ustunluk bende 40’a yakin gemim var rakipte gemi cok az ne yapmaliyimGenelde sadece provrnce ile ally oluyor sen vassalarına peace atmaya calışmısın