Sohbet: Kitap Sohbetleri #6: Sesli Kitaplar
(26-12-2020, 14:24)oSy : ...
Dikkatimi çeken olumsuz bir mevzu ise sesli kitaplarda roman ve hikaye tarzındaki uzun eserleri dinlerken takip etmekte güçlük çekmem. Karakterleri ve olay örgüsünü kaçırma olayı sıklıkla başıma geliyor; sürekli geri sarmak zorunda kalıyorum. O yüzden tarihi, felsefi, sosyolojik, seyahatname ya da didaktik eserleri dinlemeyi daha konforlu buluyorum; bir nevi podcast gibi kullanıyorum diyebilirim.

Kaçırmanın sebebi multitasking yapıyor olman muhtemelen. Kitap okurken, yaptığımız tek iş kitap okumaktır. Aklımızı kurcalayan başka şeyler olmadığı sürece kitaptan kopmuyorsun. Ama başka bir işle uğraşırken dinleyince kopmak gayet normal. Olay örgüsü olan anlatımlarda da doğal olarak hikayeyi kaçırmış bir vaziyette kalınabiliniyor. 

Ama yaptığın işte aşağı yukarı haklısın, zira sadece kitap dinlerken anlatıcının hızı bizim takip hızımızdan çok daha yavaş olduğu için ister istemez sıkılabiliyorsun.
[+] 2 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Kitap Sohbetleri #6: Sesli Kitaplar - Yazar: Elefsar - 26-12-2020, 12:40
Kitap Sohbetleri #6: Sesli Kitaplar - Yazar: baywatch06 - 26-12-2020, 13:07
Kitap Sohbetleri #6: Sesli Kitaplar - Yazar: oSy - 26-12-2020, 14:24
Kitap Sohbetleri #6: Sesli Kitaplar - Yazar: Elefsar - 26-12-2020, 15:17
Kitap Sohbetleri #6: Sesli Kitaplar - Yazar: Henri - 26-12-2020, 16:03
Kitap Sohbetleri #6: Sesli Kitaplar - Yazar: Rzenma - 27-12-2020, 14:46

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.