Paradoxplaza'ya Türkçe Dil Desteği İçin Mesaj Attım
(26-02-2016, 01:11)jax61 :
(26-02-2016, 00:07)Duman : Total War 9 dilde oyun çıkartıyor, bu diller : Türkçe, Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Çekçe, Lehçe, Rusça.

Paradox ise sadece 4 dil : İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca. Yeni oyunlarında bu 4 dile ek olarak Portekizce (BR), Lehçe ve Rusça ekliyorlar 7 oluyor.

Total War'da bulunup Paradox'ta bulunmayan diller :  Türkçe, İtalyanca, Çekçe.
Paradox'ta bulunup Total War'da bulunmayan diller : Brezilya Portekizcesi

Total War 12 milyon konuşanı olan Çekçe oyun çıkartırken, Paradox oyununa ek olarak 204 milyon insanın konuştuğu Brezilya Portekizcesi diye bir dil ekliyor. Tamamen farklı bir halkla ilişkiler durumu sözkonusu bana kalırsa. Total War kendi oyuncu kitlesine fayda sağlayıp oynayan çok Çek var diye Çekçeyi eklerken Paradox kendi oyuncu kitlesini görmezden gelerek bu kitleyi genişletmeye yönelik yeni diller ekliyor.

Bu kapsamda Paradox'un Türkçe'yi eklemeden önce,  Arapça, Çince, Korece gibi daha çok konuşulan dilleri sırf bu dili konuşan oyuncuların pazarına ulaşabilme maksatlı oyuna ekleyebileceğini söylemek mümkün.

haklılık payın olabilir..yine de insan umuyor.. açıkçası ingilizcem iyi olmadığı için 100 tl ye yakın para verdiğim ck2 yi bir kez bile oynayamadım :)

bende 100 tl verdim ama anmayınca birde bilmeyince sıkıp bırakıyorum uzun zamadır oynaıyorum oyunu
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
RE: forum.paradoxplaza.com türkçe dil desteği için mesaj atım - Yazar: gokay0035 - 29-02-2016, 22:43

Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.