02-02-2021, 19:19
Hocam merhaba ben oyun tarzımda çok nadir isyanlarla karşılaşıyorum genede full taht otoritesi ile oynamama rağmen size oynayış tarzımı anlatayım belki yapmadığınız bir şey vardır yada bilmediğiniz ilk önce eğer ufak bir dük yada kral iseniz çoğu toprağı demense size yettiği kadar elimde tutuyorum sonra ise büyüdük diyelim 3 4 adet düklük geçtiğinde ise genelde kontluklar dahil olarak konuşuyorum onları oğullarım arasında paylaştırıyorum mesela şu şekilde düklük 3 topraktan oluşuyor ise 1 toprağı alt tabakadan birine 2 sini oğlana verip çok güçlenmesinin önüne geçiyorum tahta geçecek olan oğlana ise bir toprak verip prestij kastırıyorum böylece tahta geçtiğinde prestij sorunu olmuyor kral isem düklük veriyorum daha çok prestij kasıyor bu şekilde ve genelde ya çok kötü özellikleri almıyorum nefret toplayacak olanları mesela diplomasi eğitimi çok op onu seçip arkadaş ol kısmını açarsan konseyi arkadaş yapıyorsun bu şekilde isyanada katılamıyorlar yada çok korkutucu bir hükümdar yapıyorum askeri ağırlılı full kontrol oynuyorum o zamanda isyan olmuyor taht değişimlerinde tavsiyem başlarda seçimli sisteme gitmek en karlısı vassalların seni seviyorsa zaten heirin tahta gelir oy verdikleri i.çin isyan çıkma ihtimali daha az oluyor bence ilk çocuk yada küçük cocuk bence iyi olmuyor full taht otoritesine kadar oraya gelince heir belirtebiliyoruz belli bir teknolojide olunca tabi yanlış hatırlamıyorsam.Toprakları dağıtırken mesele imparatorluk olduysam eğer ötekinler seçimli olduğu için o topraklardaki çok güçlü olmayan birine veriyorum genelde toprağı böylece cok kuvvetli olamıyorlar topraklarıda genelde akrabalarım arasında dağıtıyorum ki hane opinion bonusu alayım diye bu şekildede rahat taht değişimelri elde ediyorum son campainimde 0 isyan oldu sadece köylü isyanları hiç hükümete taht değişti diye isyan yaşanmadı bu şekilde full taht otoritesi ile oynadım tavsiyem çok kötü özellikleri alma diplomasi yada full kontrol oyna o zaman isyanla karşılaşmassın son campainmle ilgili ss ler aşağıdadır İranda Akitanya Fransa İngiltere İskoçya Galler Britanya ve nice memleketlerin efendisi