Dothor Ealdwic
GÜNLÜK
" Yoldaşlarım köyün hazinesini soymuşlar. Yoldaş demeye utanıyorum, utanmalıyım da zaten. Ben onlara katılmadım ve yaptıkları dolayısıyla da sinirliyim, ancak bu heriflere ihtiyacım var. Paraları kendi aralarında bölüşmelerini, benim kirli para ile işim olmadığını yüzlerine karşı söyledim. Utanmalarını beklerdim ancak onlar sadece gülmekle yetindiler. "
" Townmaster's Hall'a doğru yol aldık. Sildar ve Harbin Towaster soygunu soruşturmaya başlamışlar. Köyde koruma olmaması, dün gerçekleşen soygunu kolaylaştırmıştı. Yardım etmek istediğimize dair öneride bulundum. Öneride bulunmamın amacı; o saatte orada bulunan ya da bir şeyler duyan kişileri öğrenerek, ortadan kaldırmaktı. Çünkü kendilerine yoldaş demeye utandığım bu herifleri kaybedemezdim, bana lazımlar. Townmaster's Hall'dan ayrılıp, Nerede olduğunu bilmediğimiz ancak yolda öğrenebileceğimiz, Cragmaw kalesine gitmek için hazırlıklara başladık. Demirciye uğradık ve ben kendime 6 adet Javelin aldım. 30 gümüş ucuz bir paraydı, ödemekte zorlanmadım. Yoldaşlarımın aksine, parayı onurlu ve dürüst bir şekilde kazandığım için mutluyum. "
" Phandalin'den ayrıldık. Yolda önümüze 12 tane pis görünümlü goblin çıktı. Ranatir'in beni de içeri alan bir alan büyüsü kullanmasına rağmen, üstün yeteneklerim ve eşyalarım sayesinde 11'ini kendim öldürebildim. Çok iyi dövüştüm. Diğerlerine ihtiyacım olup olmadığını sorguluyorum. O kadar iyiyim ki hepsi beni kıskanıyor. ... "
" Hemen herkes tartışabilir, fakat güzel konuşabilmek herkesin yapabileceği bir iş değildir. "