23-02-2021, 16:05
(23-02-2021, 15:45)Gurt : Erken oyunda ya ölü çağırabiliyorum ya da birim yetiştirebiliyorum. Yetiştirdiğim tek birim korsan tayfaları onlarda tam anlamıyla çöp. Bombacı abiler az iş yapsa da yakın menzilliler düşmana dayanmıyor. Erken oyun için erkenden bina inşasına gidip yetiştirebileceğim op bir birim var mıdır? Ayrıca Noctulis ile oynuyorum ve erken oyun düşmanlarım kara elfler ölmeleri zor süren kısa sürede mesafe kapatan bu birimlere karşı nasıl bir strateji izlemeliyim? Lordlarla dolu bir ordu kursam ve lordların dışında sadece menzilli birimleri bulundursam işe yarar mı? 3 tip lord var bunların hangisini önerirsin? 1 lord tipinden spam mı yoksa çeşitlilik mi?
Korsan tayfa gerçekten çöp. Düşmana hasar vermek ya da hattı tutmak için değil sadece oyalamak ve belki atış yemek için kullanılabilirler. Sırıklı silahlı olanları hat tutmak için kullanabilirsin yine de onlara da çok güvenme. Erken dönemde yapabileceğin en iyi şey düşman zombilerin ile uğraşırken menzillli birliklerini kanattan çevirip düşmana arkadan ateş etmek. Ya da dediğim gibi bombacıları kullanarak beş para etmez zombiler ile düşman piyadeleri yok edebilirsin.
Vampir kıyısı ile oynamayalı uzun zaman geçti o yüzden bina dizilimlerini hatırlamıyorum. Yine de muharebe alanlarını kontrol etmeyi ihmal etme. Ölü düşman cesetlerinden güzel birlikler çıkabiliyor. Bunun yanında düşman piyadelerini harcamak için şişmiş ceset de kullanabilirsin. Aman menzillilere dikkat. Yoksa senin birliklerinin arasından patlayabilir.
Ben kampanyamı vampir kıyısı ile oynamıştım o yüzden çok özel bir öneride bulunamayacağım. Yine de dediğim gibi zombiler ile düşmanı oyalamayalı deneyebilirsin. Kara Elfler liderlikleri ile tanınan bir fraksiyon değil. Bu yüzden menzilli birliklerin ile düşman lorduna odaklanmanı ya da düşman birliklerini sararak, arkadan ateş ederek kaçırtmayı deneyebilirsin. Menzilli birliklerine karşı köpekler de iş görecektir.
Kahraman doomstack'i hiç denemedim. Eğer ki lodundan gelecek büyü ilmini sevmiyor ya da büyü spamlamayı seviyorsan Vampire Fleet Captain kullanabilirsin. Sadece büyücü değil aynı zamanda yakın menzil piyadesi oldukları için çok da kırılgan değilleridir. Mourngul Haunter ise anti piyade özelliği ile tam bir dehteş canavardır. Hem yine dehteş saçabildiği için düşman piyadeleri korkutmanı da sağlayacaktır. Yine de dikkatli kullanmanı öneririm zira ölürse canın sıkılır. Gunnery Wight da menzilli saldırıları ve ordundaki diğer menzilli birliklere sağladığı bonuslar ile güzel birliklerdir. Yerinde olsam hero doomstack'i yapmazdım. Ama hani yaptım diyelim, Mourngul Haunter'ı seçerdim.