08-03-2016, 17:52
Bak üstte yazdıklarını ben net bir şekilde gayet güzelce anlıyorum ve ısrarla bu argüman in saçma olduğunu söylüyorum . Sebep şu ki kurallara aykırı bir durum var mı kardes . Gayet açık ve net . YoK . İkinci olarak Avusturya'nın Polonya müttefik ligi gözüne batmazken . Senin sakson ve Bohem ittifakı kimseye batmazken benim Timur um niye sizi irgaladi.diyorsun ki doğumu sağlama aldın batıya yöneldi. Doğru. Peki bu kural dışı mi. Değil. Sorun ne. Peki senin Bohem ve saksonlsri koruma neye yol açtı. Sakson lar büyüdü. Avusturya büyüyeceğini. Aynı şekilde ben Kırım korudu m Polonya ve Moskova büyüyemedi. Benim yaptığım hiçbir hamle kural dışı değildir tamamen diplomatik hamlelerdir ve hedeflediği yerleri almaya çalıştım. Sen nasıl ki fransız kültürünü alican dedin ben de Osmanlının öz sınırları hedefledi.m. hiçbir şekilde burda şu nu yaptın gibi bir iddiada bulunanazsin zira ben senle ilk kez mp oynamıyor. Yaptığın birçok mpde benzer hamleleri bizzat sen yapıp burda bana laf Çakma ya oyunu benim için oynanma hale sokmaya hakkın yoktu.