Yeni bitirdiğim dizi oldu. Tabi son gelecek final sezonunu da merakla beklemekteyim. Bölümlerin %90'ından fazlasını yemek yerken izledim. Gayet eğlenceli ve akıcı bir dizi olduğunu düşünüyorum. Olaylardan ziyade karakterlerin tepkileri üzerine kahkahalar attım diyebilirim. Kahkaha tufanlarından ziyade gülümseten ve eğlendiren bir dizi oldu.
En sevmediğim karakter normalde Amy idi, ancak 6. ve 7. sezonlarda açık ara Terry oldu. Amy 7. sezon çok güzel performans sergiledi, öyle sanıyorum ki gerçek hayatta da hamile kendisi, yoksa bu kadar kilo almasının başka bir nedeni olmalı. Terry'nin hareketleri çok yapmacık geliyor, bazen olurundan daha fazla, absürt bir şekilde duygusal oluyor, bazen zeka seviyesi rolüne yakışmayacak şekilde düşük davranıyor vs.
En sevdiğim karakterler ise Jake ve Holt. Jake'in karakteri benden çok uzak ama diziyi sürükleyen kişi de o ve gayet eğlendiren bir tipleme. Saçma sapan yerlere para harcaması ve Boyle ile olan ilişkileri hoşuma gitti. Holt ise çok daha orijinal bir karakter. Özellikle hetero rolü yaptığı sahneler efsaneydi. Duygularını ifade etme prensipleri üzerinden de güzel espriler çıkmış.
Roza Diaz karakteri ilk sezonlar çok hoşuma gitmiş olsa da, son sezonlar bekleneni vermedi kanımca. Ve tabi ki Doug Judy -umarım doğru yazmışımdır- ana ekipten olmamasına rağmen çok başarılı bir yan karakter. Son sezonlarda yapacaklar daha tahmin edilebilir olsa da, Jake'e olan sevgisi ve sadakati her zaman keyifli sahnelere sebep oldu. 7. sezonda Hitchcock ve Scully'nin bu hale nasıl geldiklerini anlattıkları bir bölüm vardı. İnsan gerçekten hayret ediyor .d ama yine de onlardan iğreniyorum. Güzel oynamışlar demek ki rollerini.
Belki 4-5 yıl sonra tekrar izlenebilecek bir dizi olduğunu düşünüyorum. Ciddi spoiler içeren ve akışı bozacak şeyler yoktu nihayetinde. Komedi dizisi arayanlara tavsiye ederim.