23-04-2021, 16:21
Bugün indirdim ve denedim gayet güzel gözüküyor sadece yapay zeka ile alakalı problemler var. Belirli bazı avatarların yanı sıra ünlü yayıncıların avatarlarını da eklemişler gerçek oyunda biz de kendi avatarımızı yapabileceğiz. Anladığım kadarıyla bu erken erişimde sadece tek bir harita var yani harita rastgele oluşturulmuyor. Neolithic çağ güzel düşünülmüş Civ oyunlarında bolca yaşadığımız başlangıç konumunu beğenmeme probleminin önüne geçebilir zaten istediğimiz kültürüde oyun içinde bulunduğumuz konuma göre seçiyoruz. Savaş kısımları biraz garip geldi düşmana saldırdığınızda eğer güçlüylesiniz yapay zeka direk kaçıyor, denk güçlerdeyseniz savaşa giriyor ve askerlerinizi yerleştirme bölümüne geçiyorsunuz. Bu bölüm bile oyunda 2 farklı yükseklik seviyesi olduğu için çok önemli olabiliyor ama yapay zeka bulunduğu konumun avantajını anlayamıyor. Okçularını çok yakın konumlandırıyor, okçuyu yüksek bir tepeye götürmek istiyor ama bunu tüm askerlerimin önünden geçirerek yapmaya çalışıyor bu kısımlarda biraz geliştirilmesi gerek. Mesela Civ3'de her şey yapay zeka için çok basitti tüm askerleri aynı kareye doldurup birlikte düşmanın üzerine gönderiyordu stratejik derinlik katmak için yeni mekanikler ekledikçe yapay zekayı oyuna dahil etmek oyun yapımcıları için zorlaşıyor. Bana savaş açan yapay zeka outpostumu yağmalayıp yok etti ama turlar geçtikçe tüm savaş desteğini kaybetti ve istediğim tüm şartları kabul ettirebildiğim için onu vasalım haline getirdim üstelik bunu tek bir düşman askerini öldürmeden yaptım. Bu kısımda da bazı yenilikler gelmeli çağlar boyunca süren savaşlar istemiyorlar ama sadece savaş desteği bitti diye vasalım haline getirememeliyim. Savunan tarafın isteyebileceği şeyler kısıtlı olmalı işgal etmediği şehri isteyememeli savaş tazminatı için para veya kaynak alabilmeli. Ticaret en çok sevdiğim kısım oldu. Diplomatik ilişkiler Civ6'da çok kötüydü yapay zeka anlamsız teklifler spamlayıp iyice soğutuyordu oyundan burada daha mantıklı bir sistem var. Çok fazla oynamadım şimdilik gözlemlerim bu kadar oyun çıkana kadar bazı eksiklerin tamamlanacağını umuyorum güzel bir oyun ortaya çıkacak bence.