01-05-2021, 21:33
(01-05-2021, 18:45)Averroes : Çok teşekkür ederim. Diyelim ki kolonimi kurdum ama onu geliştirmem için district falan inşa etmem gerekiyor mu mesela? Geliştirmem için neler yapabilirim?
Yeni binalar yapabilmek için City Districtleri kurmalısın. Başka bonusları da var elbette. Nüfusun arttıkça işsiz pop oluşacak onları çalıştırmak için başka districtler de kurabilirsin, binalar da yapabilirsin. Yine nüfus arttıkça housing yani ev ihtiyaçları olacak, bir kaç bina bu işe yarıyor, ama districtler ile de bu ihtiyacı karşılayabilirsin.
Kaynak edinmek için, araştırma yapmak bina veya district yapman lazım, ve çalışacak nüfusa ihtiyacın var. Bu nüfusların da consumer good, food, amentity gibi ihtiyaçları var, yine bunları karşılamak için başka binalar yapman gerekli. Yani oyunda her şey birbirine bağlı.
Yine Attila'nın dediği gibi başka gezegenlere istasyon kurarak da hem araştırma hem kaynak elde edebilirsin. Başka gezegenlere istasyon kurmak için de o sistemlere önce outpost kurman lazım. Outpost'u inşa gemisiyle yapıyorsun ama önce science ship ile sistemi tamamen surveylemen gerekli.
İçerisinde kaynağı ve araştırma puanı olan sistemler çok değerli, ne kadar çok o kadar iyi, dolayısıyla araştırma gemin devamlı yakın sistemleri surveylemeli. Ve düşmanlardan önce yerleşmelisin. Özellikle kapı gibi olan sistemler var ki, iki "cluster" yani "sistemler kümesi" arası geçişi sağlıyorlar. Onları almak çok önemli, hem sonraki clustera giriş imkanı tanır hem de düşmana karşı tek bir sistemden savunma yapabilmeni sağlarlar.
Daha bir çok konu var illa ki. Ama oynadıkça hepsini kavrayacaksın, hiç de göründüğü kadar zor ve karışık sayılmaz aslında, sadece biraz zaman tanıman lazım.
Aklına takılan her şeyi buradan sorabilirsin.