Stellaris - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
(05-05-2021, 16:44)Averroes : İkinci oyunuma robot olarak başladım. Şu an oyunum iyi durumda ama gezegenleri yönetme konusunda sıkıntı yaşıyorum. Her gezegeni belirli amaçlar için kullanmak iyi demişsiniz(teknoloji, enerji, maden, alloy gezegeni vs.) Sormak istediğim şeyler var:
-Gezegeni atıyorum teknoloji gezegeni yapmak istiyorum. Nasıl yapacağım?
-Hangi gezegenin neye uygun olduğunu nereden anlayacağım?
-gezegenleri ne zaman kolonize etmem gerektiğini hala tam anlayamadım. Erken kolonize edersem sanki büyük eksi yiyecekmişim gibi geliyor.
-Aynı anda gezegen kolonisi yapmak eksi bonus vs. verir mi?
-Kolomize etmeye başladığımda diğer gezegenlerdeki pop artışı etkileniyor mu?

Teşekkür ederim.

Buradan gezegen focusunu ayarlayabilirsin

design.png\

Enerji districti fazlaysa enerji, mineral fazlaysa mineral gezeegeni yaparsin, digerler kaynaklar icin herhangi bir gezegen olur ama enerji ve mineral gezegenleri oteki kaynaklara harcama.

Ozellikle robotlar icin ne zaman koloni edecegim diye bir sey yok. Ne kadar cok gezegen varsa o kadar iyi.

Koloni ettigin tum gezegenleri ayni anda gelistirmeye calismana gerek yok. robot icin oncelikle enerji gezegeni ayarlayip, diger kolonilerden o gezegene nufus aktarimi yap uzun sure. tum enerji districtleri dolana kadar. Sonrasinda mineral gezegeni icin ayni sey. Ekonomi zora girecekse mineral gezgenine erken baslarsin.

Yeni sistemde toplam ulke nufusu yeni nufusun gelmesini uzatiyor ama cok koloni atmak her zmaan iyidir.
[+] 1 üye yafeshan nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Stellaris - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar - Yazar: SHD - 10-05-2016, 12:13
Stellaris - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar - Yazar: SHD - 19-05-2016, 13:34
Stellaris - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar - Yazar: yafeshan - 05-05-2021, 17:08
Stellaris - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar - Yazar: MAB - 04-01-2022, 20:55

Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.