25-06-2021, 20:11
Evet, birkaç ay erteledikten sonra bilgisayar erişimimin kısıtlı olması bahanesiyle hem Color Challenge hariç fazla oynamadığım MTGA'ya "geri döndüm" hem de mobil versiyonunu denedim. iPhone 7'de oynadığımı belirteyim. Öncelikle oyunu açtığımda 1 gigabaytı aşkın bir indirmeyle karşılaştım. "Oyun indirme yaparken Discord'da yazışırım." diyerek oyunu arka plana attığımda bir de baktım ki bir megabayt bile indirmemiş. Bayağı uzun süre oyunu ekranda açık bıraktıktan sonra nihayet oyuna girebildim. Yaşadığım diğer bir sorun ise sekme değiştirince oyunun kaldığı yerden devam etmek yerine baştan yüklenmesi oldu, oynadığım başka bir kart oyunu olan Hearthstone'un mobil uygulamasında böyle bir sorun olduğunu hatırlamıyorum. Teknik sorunlar haricinde Color Challenge'daki Red olarak White'a karşı oynadığımız kısımla cedelleşiyor ve oyuna çoğunlukla gözlerimi kırpıştırarak bakıyorum. Hearthstone'daki anahtar kelimelerden sonra "Shakespearvari" kart metinleri şok etkisi yaptı desem yalan olmaz. Bir de Hearthstone'un temel mantığını yalnızca eğitim kısmını oynayarak sökmüştüm, MTGA'nınkini öğrenmek için haricî kaynaklara da başvurmam gerekecek gibi.