Ne biçim koalisyon sistemi bu
(29-07-2021, 11:18)KARTAL : Oyunu ilk çıktığından beri oynuyorum diyorsun ama hala koalisyon sistemini nasıl manipüle edebileceğini öğrenememişsin.Dediğinin bir mantığı var ve oyunu yapanların da kendince oyuncuyu engellemek için yaptıkları bir şeyler var.Saçma allylıklar, koalisyonlar, orduların ilk seni hedef alması vs.
Wide oyunlarda yeterince güçlü askerin varsa koalisyonlar genişlemeni hızlandırır bile.
Oyunda 3k saat yaptım çok az koalisyonu kaybetmişimdir.

Eğer daha derli toplu bir eu4 deneyimi istiyorsan seni MP'de izlemek isteriz.

https://forum.strategyturk.com/konu-mp-e...ustos-2021
Bak, bir kere daha tekrarlıyorum, hadi benim bu oyunumdaki örneği ele alalım; ben bu koalisyonu 6 ayda ezerim ama beni oyundan soğıuttu. Bir ticari ürün için oyuncuyu oyundan soğutacak şeyler yapmak mantıklı değil. Ayrıca ben niye koalisyonu manipüle edeyim ya? Çok mu zor bu koalisyon sisteminin absürd olduğunu kabul etmek? Aslında senin dediğin de absürd olduğuna çıkıyor çünkü ancak düzgün işlemeyen bir mekaniği manipüle etmek isteriz oyunlarda.
Alternatif tarih sunuyor bilmem ne diyorsunuz da tarihe müstenit bir oyun yapıyorsan önce tarihin şartlarını bir yerine getir sonra alternatif yollardan gitmeyi biz de isteriz.
Koalisyon sistemi mantıksız. Ben bu mantıksız koalisyon sistemi yüzünden oyundan soğuyorum. Dediğim net; ben bu koalisyonu 6 ayda pert ederim ama o kadar heyecanla world conquestümü tamamlayayım diye başına oturduğum oyunda gerzekçe bir sistem yüzünden beni süfli şeylerle uğraştırıyor.
Bir kere daha söylüyorum; koalisyonun benden 150 k az askeri var. Teknoloji olarak Danimarka dışında hepsi benden geride. Manpowerım full. Daha ne demem lazım bilmiyorum.
Meramım bu kadar mı anlaşılmıyor? Hoş Hoi4 açtım Türkiye'yle onda da doğu vilayetlerine öyle bir mekanik koymuş ki İsveç'teki elemanlarımız Rusya'nın tamamını işgal ettiğinde unresti sıfırlamak ve entegre etmek doğu vilayetlerini pasifize etmekten daha basit.
Bilmiyorum neden bu kadar mantıksız bir şeyin mantıklı olduğunda ısrar ediyorsunuz. Çocukluğumdan beri tarih okurum; lisansımı ve masterımı da tarihten yaptım, yani neyin ne olduğunu idrak edebilecek kadar bilgi birikimim var. Ve diyorum ki oyunun koalisyon sistemi zırvalık. Çünkü koalisyonun erken modern dönemde gerçek manasıyla var olduğu  tek yer olan Avrupa'da bile koalisyonlar dağılmak üzere kurulur. Öyle 100 yıllık koalisyon tarihin hiçbir devrinde olamaz. Okinawa'da daha gemilerimin oradan geçtiğimi görmemiş Ryukyu'yla 1k askerimin bile ayak basmadığı Sahraaltı Afrika'daki Benin'le kendisi de sonra benim ezmem sayesinde bağımsızlık aldığı overlordunun yanında bana karşı geçmişte savaştı diye gene ondan toprak almadığım Peru'yla Brezilya bana karşı nasıl tek bir koalisyonda birleşebilir birader. Bunun neresi alternatif tarih ya da ben bunun nesini ciddiye alayım.
Eu4 ilk çıktığında şimdikine göre 10 kat kanser bir oyundu ama oynadım. Aradan 7-8 sene geçti ve adam oldu derken bu sefer de Leviathan'la birlikte rayına nihayet oturmaya başlamış bir oyunu gene baştan aşağıya mahvettiler.
Beni asıl şaşırtan İsveç'teki alakasız şirketin her yaptığını savunan Türkler. Bu oyuna gene tamamen bir zırvalık olan State Limiti Mekaniğini eklediklerinde de bu forumda bunun aptalca olduğunu yazmıştım ve bir anama küfretmedikleri kalmıştı. Sonra onu governing capacityle değiştirdiler ki o da öyle. Geçen gün denizde yıpranma payını nasıl kendim dosyları karıştırarak kapatabilrim dediğimde bana ama onun yansıtılması lazımdı çok mantıklı bir şey falan dediler bu forumda. Hangi gemide her ay yolcuların yüzde 10u ölüyordu lan tarihte. Ne var bu gemide Ebola mı bulaşmış? Marine üniti geitrdiler onu basın diyorlar, basmamız için de yüzde 10 kayıp eklemişler. Vallahi tebrikler bu kadar salakça şeylerin savunusucu olması beni derinden yaralıyor. Ama dediğim gibi beni asıl şaşırtan bunların nasıl mantıksız şeyler olduğunu yazdığımda beni eskiden paradoxfan'da şimdi de burada böyle dalga geçerek alay ederek cevaplayan Türkler.
Diyebileceğim bir şey yok. Ama son olarak şunu da ekleyeyim ki yılların İphone vs Android savaşında ikisini de kendi parasıyla alan fanboyların birbirine küfretmesinden bir farkı yok şu forumda olanların.

ÖNEMLİ NOT: Modlardan konuyu kilitlemelerini rica etmiştim. Bİr kez daha rica ediyorum.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Ne biçim koalisyon sistemi bu - Yazar: hadjibaba - 28-07-2021, 11:07
Ne biçim koalisyon sistemi bu - Yazar: taylanhavertz - 28-07-2021, 15:05
Ne biçim koalisyon sistemi bu - Yazar: hadjibaba - 28-07-2021, 17:55
Ne biçim koalisyon sistemi bu - Yazar: taylanhavertz - 28-07-2021, 20:31
Ne biçim koalisyon sistemi bu - Yazar: KARTAL - 28-07-2021, 21:33
Ne biçim koalisyon sistemi bu - Yazar: hadjibaba - 29-07-2021, 07:06
Ne biçim koalisyon sistemi bu - Yazar: Legnica - 29-07-2021, 10:01
Ne biçim koalisyon sistemi bu - Yazar: KARTAL - 29-07-2021, 11:18
Ne biçim koalisyon sistemi bu - Yazar: hadjibaba - 29-07-2021, 15:23
Ne biçim koalisyon sistemi bu - Yazar: korkusalan - 29-07-2021, 15:34
Ne biçim koalisyon sistemi bu - Yazar: Semavi7 - 29-07-2021, 16:07
Ne biçim koalisyon sistemi bu - Yazar: hadjibaba - 29-07-2021, 16:10

Konuyu Okuyanlar: 22 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.