Humankind - İlk İzlenimleriniz
Oyun çok büyük bir risk almış bence. Geliştirme notlarında okuduk illa ki, ancak oynayınca çok daha farklı hissettiriyor. Her çağda kültür değiştirmekten bahsediyorum. Başlarda eğlenceli gibi görünüyordu ama özellikle yapay zekayı takip etmek çok zorlaşıyor. Hele çokça oyuncu varsa kiminle muhatap olduğunuzu unutabiliyorsunuz. Unutmasanız bir duygusal bağ kurulamıyor. Yapay zekayı geçtim aynı durum kendi medeniyetiniz için de geçerli. Kimsin sen? Kimi temsil ediyorsun, nasıl bir oyun planı içerisindesin, medeniyetin tarihteki yerine ne kadar yakınsın? Çok havada kalıyor.
Benzer durum ideolojiler için de geçerli. İdeolojine göre sonuçlara maruz kalmıyorsun, seçeneklere göre sonuçlara maruz kalıyorsun. Dolayısıyla hangisi işine geliyorsa ideolojiye bakmaksınız seçim yapıyorsun. Demek istediğim, ben dindar bir nesil yetiştireceğim diyorsun başta ama gelen seçenekler bundan bağımsız oluyor ve gidip bilimci bir seçenek seçiyorsun. İdeolojilerle bir bağ kurulup hikaye yazamıyorsunuz.

Grafikler tatlı olmuş, savaş sistemi başta çeşitli ve eğlenceli gibi gözükse de bir süre sonra oto savaşa bağlıyorsunuz onun da devamlılığı yok. Denge hiç yok, bence çok net metalar vardır diye düşünüyorum. Diplomasi ve ticaret de geliştirilmeli.

Oyunda en çok hoşuma giden şey akıcılığı. Birimlerin oto gezinmeleri, turların çok hızlı geçmesi, seri seçimler yapabilme imkanı çok güzel. Arayüz tasarımı da hoşuma gitti. Diğer bir yandan oyun civilization'a çok benziyor. Bu kadarını beklemiyordum.

Bence kesinlikle 300₺ etmez. Bu haliyle 100₺ 'yi bile hak etmiyor. Paradox oyunları gibi çıkışı çok dolu olmamış ama eklentiler ile geliştirilmeye çok müsait. En çok yukarıda bahsettiğim kültür mevzunun topluluktaki karşılığını merak ediyorum. Benzer bir kaç yorum okudum, çokça insan da hak vermiş. Bakalım mekanik değişikliğine gidecekler mi.
[+] 5 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: korkusalan - 18-08-2021, 18:50
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: Elefsar - 19-08-2021, 15:26
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: Rzenma - 19-08-2021, 18:46
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: Rzenma - 22-08-2021, 00:23
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: Rzenma - 22-08-2021, 13:53
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: Rzenma - 22-08-2021, 15:58
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: dark prens - 22-08-2021, 20:12
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: dark prens - 24-08-2021, 17:59
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: Aeschyli - 27-08-2021, 17:20
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: yafeshan - 27-08-2021, 21:47
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: yafeshan - 28-08-2021, 10:41

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.