Humankind - İlk İzlenimleriniz
Yukarıdaki iletimde arayüz sorunlarına yer vermemişim, ayrı bir iletide değinmek istiyorum.

Ekranın sağ altında çıkan bildirimlerin birçoğu yeterince açıklayıcı değil. Özellikle de "X artık size farklı gözle bakıyor..." bildirimi. İlişkinin ne yönde değiştiğini söylemeyip diplomasi ekranını açmak mecburiyetinde bırakan, saçma bir bildirim. Sonra ikide bir çıkıp duran "İdeloji ekseninin ucuna ulaştınız" yazısı var. Sorun böyle bir bildirimin var olması değil, genel olarak en büyük katkıyı yapan civic'i seçtiğimden kısa sürede ideoloji eksenlerinin uçlarına ulaştım. Mesela Society Axis'teki (Toplum Ekseni) ne olduğu belirsiz din mekaniğine katkı sağlayan Tradition yerine elbette bilim veren Progress'e doğru kayan seçimler yaptım. Eksende Progress'in ucundayken Progress'e kaydıracak civic'ler seçtiğimde "İdeoloji ekseninin ucuna ulaştınız" yazıları çıkmaya devam etti. Bunun ilk ulaşıldığında çıkması gerekiyor, hâlbuki oyunda her seferinde ilk defa ulaşmışım gibi muamele ediliyor ve rahatsız edici bir durum ortaya çıkıyor.

Ondan sonra şehirlerdeki istikrar artışının yeterince açıklayıcı olmaması var. İstikrar %100'den farklı bir değer ise turluk artışı gösteriliyor ama %100 ise gösterilmiyor ve tek tek hesaplamak gerekiyor. Yahu, zaten "X district'ini yaparsam istikrar açığı verir miyim?" bilmek için bakıyorum. %100'de de artış değerinin yazması mutlaka lazım.

Bir de mekaniksel olarak evvelce yerden yere vurduğum Pollution var. Arayüz bakımından da yetersiz olduğunu görünce oyunda belki de en aceleye getirilen mekanik olduğunun farkına vardım. Bir kere Pollution için ayrı bir harita modu eklemeliler. Bir de şehrin üzerindeki arayüzde sadece "şehrin Pollution değeri" yazıyor ancak şehre bağlı territory'lerin değerlerine bakmak için şehir sekmesini açmamız gerekiyor. Yani Pollution'ın toplamını tek yerde göstermek daha mantıklı değil mi? Neden tek tek territory'leri de kontrol etmemiz icap ediyor?

Neredeyse unutuyordum, tur/tarih senkronizasyonu namına hiçbir şey yok şu an. Normal hızda bile 1000'li yıllarda Modern Çağ'a geçmek gibi absürtlükler yaşanabilirken özellikle de daha yavaş hızlarda milattan önce oyun bitirecek kadar kayma yaşanabiliyor. Oyuna büyük bir etkisi olmayabilir ama bu da düzeltilmesi gereken unsurlardan.
IbnE9P2.gif
[+] 5 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: korkusalan - 18-08-2021, 18:50
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: Elefsar - 19-08-2021, 15:26
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: Rzenma - 19-08-2021, 18:46
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: Attila the Hun - 21-08-2021, 15:53
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: Rzenma - 22-08-2021, 00:23
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: Rzenma - 22-08-2021, 13:53
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: Rzenma - 22-08-2021, 15:58
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: dark prens - 22-08-2021, 20:12
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: dark prens - 24-08-2021, 17:59
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: Aeschyli - 27-08-2021, 17:20
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: yafeshan - 27-08-2021, 21:47
Humankind - İlk İzlenimleriniz - Yazar: yafeshan - 28-08-2021, 10:41

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.